Fikk refs av justisministerenPolitisjefmøte om bemanning

MER POLITI: Justis- og beredskapsminister forventer at de 136 fra 2013-kullet får jobb. Foto: NTB/Scanpix
MER POLITI: Justis- og beredskapsminister forventer at de 136 fra 2013-kullet får jobb. Foto: NTB/Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politidirektoratet lover bot og bedring. Nå skal toppene i politi-Norge ha møte om bemanningsvekst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
POLITIDIRERKTORATETS FORKLARING
  • 78,1 % av 2013 kullet, som har bestått eksamen ved PHS våren 2013, hadde stilling i politiet per 31.12.2013.
  • Det samme tallet (per 31.12.2013) for 2012- kullet var 94 % og for 2011-kullet 98,3 %
  • Regjeringen bevilget midler til 350 politioperative stillinger i 2013, som i hovedsak skulle skaffe nyutdannede fra PHS jobb i politiet. Stillingene ble lyst ut som politibetjent 1 (pb 1-stillinger) og alle har kunnet søke. De best kvalifiserte har blitt tildelt stillingene, jf. kvalifikasjonsprinsippet, omtalt i Statens personalhånbok pkt 2.4.2.1.
  • Hovedgrunnen til at ikke flere nyutdannede fra 2013-kullet har jobb i etaten er at etterslepet fra 2012-kullet og delvis 2011-kullet også er fyllt opp dette året og at personer som allerede er ansatt i etaten (midlertidig) har fått nye faste stillinger. De nye stillingene er derfor ikke utelukkende besatt av nyutdannede fra 2013-kullet.

Kilde: HR-direktør Karin Aslaksen, POD

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp), refset i går Politidirektoratet for at 136 - eller 20 prosent - av 2013-kullet fra Politihøgskolen ikke har fått stilling i norsk politi – fagre løfter til tross

– Jeg forventer at Politidirektoratet tar tak i dette. Jeg har gitt beskjed om at dette resultatet ikke er tilfredsstillende, sa justis- og beredskapsminister Anders Anundsen til ABC Nyheter.

Samler sjefene

Politisjefene lyder ordre.

– Politidirektoratet vil på første politisjefmøte i februar ha bemanningsøkningen som tema, sier HR-direktør Karin Aslaksen til ABC Nyheter, og forklarer at her samles alle topplederne i politi- og lensmannsetaten.

Les også: Jan Bøhler (Ap): – Regjeringen får døra midt i fleisen

Aslaksen sier at POD er opptatt av å få mer politi, og at det er blitt utlyst mange nye stillinger i desember 2013 og januar 2014.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi forventer at de fleste fra 2013-kullet med bestått eksamen vil ha jobb i politiet i løpet av første halvår 2014. Det utgjør cirka 95 prosent, sier Aslaksen, og legger til:

– Høyt prioritert

– Vi ønsker å presisere at bemanningsvekst er et meget høyt prioritert område for oss i politiet. Vi har derfor blant annet pålagt politidistriktene som fikk tildelte midler til nye stillinger i fjor ekstraordinær rapporteringer på tilsettinger i politistillinger. Direktoratet har vært tydelig på at de øremerkede midlene kun skal benyttes til formålet som de bevilget til, sier HR-direktøren.