Meny

Fikk refs av justisministeren

Politisjefmøte om bemanning

MER POLITI: Justis- og beredskapsminister forventer at de 136 fra 2013-kullet får jobb. Foto: NTB/Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politidirektoratet lover bot og bedring. Nå skal toppene i politi-Norge ha møte om bemanningsvekst.

POLITIDIRERKTORATETS FORKLARING
  • 78,1 % av 2013 kullet, som har bestått eksamen ved PHS våren 2013, hadde stilling i politiet per 31.12.2013.
  • Det samme tallet (per 31.12.2013) for 2012- kullet var 94 % og for 2011-kullet 98,3 %
  • Regjeringen bevilget midler til 350 politioperative stillinger i 2013, som i hovedsak skulle skaffe nyutdannede fra PHS jobb i politiet. Stillingene ble lyst ut som politibetjent 1 (pb 1-stillinger) og alle har kunnet søke. De best kvalifiserte har blitt tildelt stillingene, jf. kvalifikasjonsprinsippet, omtalt i Statens personalhånbok pkt 2.4.2.1.
  • Hovedgrunnen til at ikke flere nyutdannede fra 2013-kullet har jobb i etaten er at etterslepet fra 2012-kullet og delvis 2011-kullet også er fyllt opp dette året og at personer som allerede er ansatt i etaten (midlertidig) har fått nye faste stillinger. De nye stillingene er derfor ikke utelukkende besatt av nyutdannede fra 2013-kullet.

Kilde: HR-direktør Karin Aslaksen, POD

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp), refset i går Politidirektoratet for at 136 - eller 20 prosent - av 2013-kullet fra Politihøgskolen ikke har fått stilling i norsk politi – fagre løfter til tross

– Jeg forventer at Politidirektoratet tar tak i dette. Jeg har gitt beskjed om at dette resultatet ikke er tilfredsstillende, sa justis- og beredskapsminister Anders Anundsen til ABC Nyheter.

Samler sjefene

Politisjefene lyder ordre.

– Politidirektoratet vil på første politisjefmøte i februar ha bemanningsøkningen som tema, sier HR-direktør Karin Aslaksen til ABC Nyheter, og forklarer at her samles alle topplederne i politi- og lensmannsetaten.

Les også: Jan Bøhler (Ap): – Regjeringen får døra midt i fleisen

Aslaksen sier at POD er opptatt av å få mer politi, og at det er blitt utlyst mange nye stillinger i desember 2013 og januar 2014.

– Vi forventer at de fleste fra 2013-kullet med bestått eksamen vil ha jobb i politiet i løpet av første halvår 2014. Det utgjør cirka 95 prosent, sier Aslaksen, og legger til:

– Høyt prioritert

– Vi ønsker å presisere at bemanningsvekst er et meget høyt prioritert område for oss i politiet. Vi har derfor blant annet pålagt politidistriktene som fikk tildelte midler til nye stillinger i fjor ekstraordinær rapporteringer på tilsettinger i politistillinger. Direktoratet har vært tydelig på at de øremerkede midlene kun skal benyttes til formålet som de bevilget til, sier HR-direktøren.


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus