Hvalkjøtt beslaglagt fra norsk stand på Grüne Woche

Tre kilo ulovlig hvalkjøtt ble onsdag beslaglagt fra en norsk matstand under mat- og landbruksmessen Grüne Woche i Berlin. Foto: gruenewoche.de.
Tre kilo ulovlig hvalkjøtt ble onsdag beslaglagt fra en norsk matstand under mat- og landbruksmessen Grüne Woche i Berlin. Foto: gruenewoche.de.

Tre kilo ulovlig hvalkjøtt ble onsdag beslaglagt fra en norsk matstand under mat- og landbruksmessen Grüne Woche i Berlin. Tyske medier omtaler saken som «hvalskandalen».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berlin-avisen BZ oppdaget at en norsk stand solgte smaksprøver med marinert hval og varslet myndighetene. Det er ulovlig å importere eller selge hvalkjøtt i Tyskland, og strafferammen er på opptil fem års fengsel.

Ifølge avisen visste ikke nordmennene at det var ulovlig, og de slipper sannsynligvis unna med kun en bot.

Organisasjonen Whale and Dolphin Conservation Society (WDC) har reagert på lovbruddet og krever strengere kontroller både hos tollvesen og arrangører.

– Vi ante rett og slett ikke at det var et forbud, så dette har vi gjort i veldig god tro, sier standansvarlig Arne Andreas Rød fra Innovasjon Norge til VG. Han understreker at hvalkjøttet ble skrevet opp på deklarasjonslistene til både arrangørene og tollvesenet, uten at noen reagerte.

– Det virker ikke som om forbudet er så godt kjent. Arrangørene virket også overrasket. Det er jo ikke noe hyggelig å få en anmeldelse på seg og komme i mediene med overskriften hvalskandalen, men vi kan ikke la dette ødelegge den gode stemningen her, sier Rød og beklager at de ikke hadde satt seg godt nok inn i lovverket.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus