Frykter mange døde etter brann på aldershjem i Canada

STORBRANN: En brann på et aldershjemmet i Canada brøt ut natt til torsdag like etter midnatt. Foto: Reauters
STORBRANN: En brann på et aldershjemmet i Canada brøt ut natt til torsdag like etter midnatt. Foto: Reauters

Tre personer er funnet døde og 30 er savnet etter en brann på et aldershjem i Quebec i Canada, melder brannvesenet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen på aldershjemmet La Résidence du Havre brøt ut natt til torsdag like etter midnatt og spredte seg raskt på grunn av kraftig vind.

Politiet uttrykte tidlig håp om at noen av de savnede ville bli funnet hjemme hos familiene sine, men flere timer etter at brannen var slokket, hadde politiet fortsatt ingen opplysninger om dem.

Lå og sov

Mellom 50 og 60 personer bodde på aldershjemmet, som ligger i småbyen L'isle-Verte i Québec-provinsen. De aller fleste lå og sov da brannen startet, og politiet sier det pågår et intenst arbeid for å finne de 30 beboerne som ennå ikke er gjort rede for.

– At 30 personer fortsatt er savnet, betyr ikke nødvendigvis at de har mistet livet. Det er mulig at noen er sammen med andre mennesker. Noen kan være bortreist med familiene sine, sa polititalskvinne Audrey-Annie Bilodeau på en pressekonferanse torsdag formiddag lokal tid.

Ni til sykehus

Ni personer er brakt til sykehus, og 16 andre er transportert til andre steder, melder canadisk fjernsyn.

Årsaken til brannen er ennå ikke kjent. Brannmannskapene hadde torsdag morgen fått brannen under kontroll, men TV-bilder viste at bygningen nesten var helt nedbrent.

Både vinden og det kalde vinterværet, med temperaturer under 20 kuldegrader, gjorde sluknings- og redningsarbeidet vanskelig.

En mann som mistet bestemoren sin i brannen, forteller i et TV-intervju at den gamle kvinnen ropte om hjelp fra en balkong i annen etasje, men at forsøket på å redde henne ned med en stige mislyktes. Dermed døde hun på balkongen.

Det er ventet at politiet vil gi en oppdatering ved midnatt lokal tid, det vil si klokka 6 norsk tid.

Personvernpolicy