Mann amok på NAV-kontor i Drammen

En mann i 30-årene ble pågrepet av politiet etter at han kastet PC-skjermer og jaget NAV-ansatte i Drammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var torsdag formiddag mannen oppsøkte NAV-kontoret.

– Mannen hadde levert inn en søknad og fått avslag. Det gjorde at han slo i den ansattes pult. Etter hvert skal han også ha kastet PC-skjermer etter to av de ansatte, sier operasjonsleder Marianne Mørch i Søndre Buskerud politidistrikt til VG.

Det skal ha vært to ansatte som var direkte involvert, mens andre ansatte var vitner.

Stengt for dagen

Da de ansatte kom seg unna PC-skjermene og løp innover i lokalet, fulgte mannen etter, men ble stoppet av en vekter på stedet.

Ingen ble fysisk skadd, men NAV-kontoret stengte dørene resten av dagen. Flere av de ansatte er rystet etter hendelsen.

– Fordi situasjonen var så alvorlig og utstyr ble ødelagt, valgte vi å stenge. Det ville ikke vært greit for de ansatte å sitte og jobbe videre her nå. De skal få anledning til å trekke seg tilbake, jobbe med andre ting eller reise hjem, sier leder for Nav Drammen, Steinar Hansen, til Drammens Tidende.

Et stort problem

Nav-lederen forteller at slike hendelser er vanlige.

– Det skjer jo hendelser som dette på Nav-kontorer over hele landet hele tiden. Dessverre så er det veldig vanlig at folk opptrer aggressivt og truende, og det er et stort problem for oss, sier han, og legger til at kontoret i Drammen er at av landets største, og dermed opplever slike ting oftere, sier han.

De siste årene har antall trusler mot ansatte i NAV steget kraftig. Etatens egne tall viser at antall hendelser knyttet til vold og trusler har tredoblet seg siden 2010.

I 2010 ble det registrert 481 hendelser. I 2012 var antall hendelser 1261. Frem til 19. mars i fjor var det registert 222 hendelser.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus