Mann amok på NAV-kontor i Drammen

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 30-årene ble pågrepet av politiet etter at han kastet PC-skjermer og jaget NAV-ansatte i Drammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var torsdag formiddag mannen oppsøkte NAV-kontoret.

– Mannen hadde levert inn en søknad og fått avslag. Det gjorde at han slo i den ansattes pult. Etter hvert skal han også ha kastet PC-skjermer etter to av de ansatte, sier operasjonsleder Marianne Mørch i Søndre Buskerud politidistrikt til VG.

Det skal ha vært to ansatte som var direkte involvert, mens andre ansatte var vitner.

Stengt for dagen

Da de ansatte kom seg unna PC-skjermene og løp innover i lokalet, fulgte mannen etter, men ble stoppet av en vekter på stedet.

Ingen ble fysisk skadd, men NAV-kontoret stengte dørene resten av dagen. Flere av de ansatte er rystet etter hendelsen.

– Fordi situasjonen var så alvorlig og utstyr ble ødelagt, valgte vi å stenge. Det ville ikke vært greit for de ansatte å sitte og jobbe videre her nå. De skal få anledning til å trekke seg tilbake, jobbe med andre ting eller reise hjem, sier leder for Nav Drammen, Steinar Hansen, til Drammens Tidende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et stort problem

Nav-lederen forteller at slike hendelser er vanlige.

– Det skjer jo hendelser som dette på Nav-kontorer over hele landet hele tiden. Dessverre så er det veldig vanlig at folk opptrer aggressivt og truende, og det er et stort problem for oss, sier han, og legger til at kontoret i Drammen er at av landets største, og dermed opplever slike ting oftere, sier han.

De siste årene har antall trusler mot ansatte i NAV steget kraftig. Etatens egne tall viser at antall hendelser knyttet til vold og trusler har tredoblet seg siden 2010.

I 2010 ble det registrert 481 hendelser. I 2012 var antall hendelser 1261. Frem til 19. mars i fjor var det registert 222 hendelser.