Meny

Norske jagerfly skal på vingene over Island

Alle de tre nordiske kampflytypene i en felles formasjon under en av Forsvarets ukentlige øvelser. Svensk JAS Gripen bak til venstre, norsk F-16 i front og finsk F-18 bak til høyre. Seks norske F-16 jagerfly settes i februar inn i for å overvåke Islands luftrom. I den forbindelse skal Norge også øve sammen med Sverige og Finland. Foto: Forsvaret

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks norske F-16 jagerfly settes i februar inn for å overvåke Islands luftrom. I den forbindelse skal Norge også øve sammen med Sverige og Finland.

I perioden 27. januar til 21. februar vil de norske flyene være stasjonert på Island. Norge vil i denne perioden ha ansvaret for å passe på det islandske luftrommet.

NATO har vært militært til stede i islandsk luftrom siden 2008, etter at amerikanske styrker ble kalt hjem.

Norge, Sverige og Finland gjennomfører også en felles luftforsvarsøvelse fra 3. februar.

«Finske og svenske fly er ubevæpnet og skal ikke delta i såkalte Air Policing-oppdrag, altså luftmilitær suverenitetshevdelse av alliert territorium», skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus