Meny

Filmvisning om Hadelandsdrapene avlyses etter tabbe

LURT: Unni Askeland ble lurt trill rundt da hun trodde hun intervjuet en av mennene bak Hadeland-drapene til sitt nye kunstprosjekt. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Visningen av Unni Askelands film om Hadelandsdrapene torsdag er avlyst etter at det ble klart at mannen som er intervjuet i filmen, aldri har hatt noe med drapene å gjøre.

Det opplyser Galleri Fineart i en pressemelding.

– Personen som er intervjuet, er ikke den han utgir seg for å være. Unni Askeland har jobbet med prosjektet i om lag ett år og har ikke hatt grunn til å tro at vedkommende seilte under falskt flagg. Han har lurt oss alle. Det er en trist og beklagelig situasjon både for personen vedkommende utga seg for å være, og for alle andre som er berørt av saken, sier daglig leder Rolf Stavnem.

Onsdag hadde Dagbladet en større artikkel om kunstfilmprosjektet til Unni Askeland, «Fearstory», som består av ti filmer.

I den andre filmen i prosjektet er handlingen sentrert rundt John Charles Hoff, en av de tre som ble dømt for de høyreekstremistiske Hadelandsdrapene i 1982.

Filmen består i hovedsak av et intervju med en mann som gir seg ut for å være Hoff.

Nå viser det seg at mannen som står fram i filmen, ikke har noe som helst med Hadelandsdrapene å gjøre.

Det ble Dagbladet gjort oppmerksom på da den egentlige Hoff, som har skiftet navn, kontaktet avisen etter at artikkelen sto på trykk.

– Det er ikke noen god følelse jeg sitter med nå. Jeg har jobbet med prosjektet siden i fjor vår, og har underveis bygget opp et tillitsforhold til denne personen. Jeg har aldri opplevd å bli lurt på denne måten. Jeg er veldig lei meg for den belastningen dette er for den riktige personen, som helt uforskyldt har havnet i denne situasjonen, sier Unni Askeland.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus