Meny

Krasse uttalelser om Frp fra kommende ambassadør

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er nominert som USAs neste ambassadør i Norge, ga inntrykk av å ha begrensede kunnskaper om Norge og et heller negativt syn på Frp da han ble grillet i Kongressen.

Utspørringen av George James Tsunis i Senatets utenrikskomité fant sted i forrige uke og ble først omtalt her til lands av det innvandringskritiske nettstedet document.no.

Tsunis refererte til Norges «president» og uttrykte seg stotrende ved flere anledninger. Da han skulle fortelle om handelsforbindelsene mellom Norge og USA, stoppet han plutselig midt i en setning.

Se video fra utspørringen i videoen øverst i artikkelen.

– Fordømt av Norge

Da senator John McCain stilte ham spørsmål om hvorfor Fremskrittspartiet appellerer til mange nordmenn, svarte han slik:

– Norge har, og er svært stolt over å ha, et svært åpent, demokratisk, parlamentarisk styresett. Et av biproduktene ved å være et så åpent samfunn og verdsette ytringsfrihet så høyt, er at du får noen marginale elementer som har en mikrofon, som spyr ut sitt hat – men jeg vil påpeke at Norge har vært raskt ute med å fordømme dem. Vi vil fortsette å jobbe med Norge (...)

Her spør McCain hvordan det kan ha seg at den norske regjeringen har fordømt noen som er del av regjeringen.

Tsunis erkjenner raskt at han har tatt feil. McCain avslutter med å si at han ikke har flere spørsmål til de «ekstremt høyt kvalifiserte» nominerte.

På gyngende grunn

Høringen i utenrikskomiteen er et ledd i prosessen med å godkjenne dem president Barack Obama nominerer til ambassadørstillinger.

De nominerte til stillingene som ambassadør i Ungarn og Island ble utspurt samtidig med Tsunis. Også de var på gyngende grunn under høringen, ifølge Aftenposten.

Den formelle godkjenningen av Tsunis er ventet å skje denne uken, skriver avisen. Deretter er det ventet at han snart kan komme på sitt første besøk til Oslo.

Tsunis har gresk familiebakgrunn og leder et selskap som eier en rekke hoteller i USA. Han har også bidratt med penger for å få Obama valgt til president.

USAs forrige ambassadør i Norge, Barry B. White, reiste tilbake til hjemlandet i fjor høst.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus