Sunderland-sjokk etter overtidsdrama

Phil Bardsley (t.v.) hjalp Sunderland til ligacupfinale med straffeseier mot Manchester United. Foto: Nigel Roddis / Reuters / NTB scanpix.

Plutselig eksploderte det på Old Trafford med to scoringer i det siste minutt av overtiden i ekstraomgangene. Sunderland gikk til ligacupfinalen mot Manchester City etter straffespark.

Svært lenge virket det som om at 1-0-målet til Manchester Uniteds Jonny Evans ville bli utslagsgivende, men etter som regelen i ligacupen tilsier at bortemålene ikke teller før etter at ekstraomgangene var spilt, måtte det 30 ekstra minutter til.

Ett minutt før overtiden var slutt kom Phil Bardsleys scoring som alle trodde ville sende Sunderland til finalen, men scoringen til den tidligere United-spilleren var ikke nok i første omgang.

Målet kom for øvrig etter en alle tiders keepertabbe av David de Gea.

Men bare sekunder senere scoret Javier «Chicharito» Hernandez, og med 3-3 sammenlagt og likt antall bortemål måtte det straffer til.

Der presterte United å bomme på fire av sine fem straffer og sendte Sunderland til finale mot Manchester City.

Måtte score

United tapte den første kampen 1-2 i Sunderland, og de måtte score på hjemmebane. 36 minutter ut i 1. omgang kom nettkjenningen hjemmefansen ventet på.

United presset lett gjennom store deler av kampen, men det tok tid før de første sjansene kom. De var veldig nær etter 35 minutters spill. Først gikk en avslutning av Darren Fletcher i metallverket, og bare en god Vito Mannone i Sunderland-buret hindret at Danny Welbeck scoret på returen.

Rett etterpå kom målet. En corner ble flikket videre av nevnte Welbeck, og fra kloss hold kunne en umarkert Jonny Evans uhindret heade inn 1-0-scoringen. Det var fullt fortjent av hjemmelaget tok ledelsen, selv om hjemmelaget aldri glitrer på Old Trafford. Scoringen var den første for Evans siden november.

Lite

Sunderland hadde svært lite å by før pause. Fabio Borini var nær med et susende langskudd fra 25 meter, men ballen gikk like utenfor. Borini var mannen som scoret 2-1-målet på straffespark i den første semifinalekampen.

Det var hjemmelaget som skapte det meste av det lille som var av sjanser. Men det ville seg ikke for Manchester United denne gangen heller. Mot slutten kom dramatikken som til endte i straffespark.

Selv om også Sunderland bommet på tre straffer, var det nok til å ta United.

United må nok sette sin lit til suksess i mesterligaen denne sesongen.