Samboer nekter delaktighet i Trondheim-drapet

I dag bekreftet politiet i Trondheim at det var liket av Vibeche Sofie Falck Danielsen (48) som ble funnet på fem meters dyp i Nidelva tirsdag ettermiddag. Foto: Politiet/NTB scanpix
I dag bekreftet politiet i Trondheim at det var liket av Vibeche Sofie Falck Danielsen (48) som ble funnet på fem meters dyp i Nidelva tirsdag ettermiddag. Foto: Politiet/NTB scanpix

Vibeche Sofie Falck Danielsen (48) er identifisert som den døde kvinnen som ble funnet i Nidelva i Trondheim. Samboeren benekter ifølge forsvareren blankt å ha noe med saken å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire personer er siktet i saken, men advokat Torfinn Svanem som forsvarer den siktede samboeren til den døde kvinnen, sier hans klient benekter å ha noe med saken å gjøre.

Les også: – Savnede Vibeche er funnet i Nidelva

– Min klient er i sorg og psykisk nedbrutt etter at han tirsdag fikk informasjon om at hans samboer er bekreftet død. Han benekter også å ha tilhørt et rusmiljø i byen, sier Svanem til NTB.

Opprettholder siktelsene

Politioverbetjent Geir-Ole Momyr i Sør-Trøndelag politidistrikt sier til NTB at obduksjonen som ble gjennomført tirsdag kveld, ikke medfører noen endring i siktelsene.

Les også: To siktet for drap i Trondheim

En kvinne og tre menn er så langt siktet i saken. Et samboerpar – en 34 år gammel kvinne og en 47 år gammel mann – er siktet for drap eller medvirkning til drap, mens to menn på 51 og 39 år er siktet for bevisforspillelse. 51-åringen og Vibeche Sofie Falck Danielsen var samboere.

Advokat Christian Wiig er oppnevnt som forsvarer for den siktede 47-åringen, men har ennå ikke snakket med sin klient.

– Jeg skal forsvare den siktede i samarbeid med advokat Anniken Mellegaard Douglass, men er opptatt i retten med dopingsaken som har pågått siden 6. januar og som ennå ikke er avsluttet. Det er planlagt en samtale fredag klokken 15.00 og min klient vil da avgjøre om han er villig til å avgi forklaring ovenfor politiet, sier Wiig til NTB.

– Haster ikke med avhør

Wiigs klient er varetektsfengslet i fire uker.

– For min klient haster det ikke med å stille til avhør, men politiet vil bli informert om klientens standpunkt fredag kveld, eller i løpet av lørdag. Alle dokumenter i saken er klausulert. Fordi jeg kan risikere å bli beskyldt for å lekke innhold, og fordi jeg ikke ønsker å vite mer om saken enn min klient, ønsker jeg ikke å skrive under på klausulen om hemmelighold. Den informasjon jeg sitter med må jeg derfor lese meg til igjennom avisene, sier Wiig.

Advokat Terje Engebretsen er forsvarer for den 39-årige mannen som er siktet for bevisforspillelse i samme sak.

– Jeg har mottatt dokumentene i saken fra politiet og har signert klausulen om hemmelighold. På denne bakgrunn kan jeg ikke kommentere saken og vil heller ikke gi noen kommentar om hvordan min klient stiller seg til siktelsen, sier Engebretsen.

NTB har ikke lyktes i å komme i kontakt med advokat Kolbjørn Lium som forsvarer den siktede 34-år gamle kvinnen i saken.

Den døde personen, som politiet nå bekrefter er Vibeche Sofie Falck Danielsen, ble meldt savnet torsdag forrige uke. Tirsdag ble hun funnet av Trøndelag brann- og redningstjeneste da de dykket i Nidelva.

– Vi ønsker ikke å gå ut med dødsårsaken nå, sier Momyr.

Politiet mener 48 år gamle Vibeche Sofie Falck Danielsen ble drept, fraktet til parkområdet Marinen ved Nidelva nedenfor Nidarosdomen og dumpet der. Politiet har funnet store mengder blod i leiligheten der drapet antas begått, og overfor Adresseavisen har politiet bekreftet at DNA-prøver viser at blodet stammer fra Vibeche Sofie Falck Danielsen.

– Etterforskningen vil nå fortsette med avhør av siktede og vitner, og vi vil også fortsette med tekniske undersøkelser, sier Momyr til NTB.

Anker forkastet

Tre av de siktede, 47-åringen som er siktet for drap eller medvirkning til drap, samt 51-åringen og 39-åringen som er siktet for bevisforspillelse, anket varetektsfengslingen.

Tirsdag forkastet lagmannsretten anken til 47-åringen og 51-åringen, men reduserte onsdag varetektsperioden fra to til én uke for 39-åringen. Den 34 år gamle kvinnen anket ikke avgjørelsen om varetektsfengsling.

Bakgrunn: Ingen spor etter Vibeche

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus