Meny

Flytevest-Arne dømt: – Jeg har mistet troen på politiet

DØMT: Medioppbudet var stort da 90-årige Arne Pedersen møtte i Ofoten tingrett etter å ha nektet å betale bot for ikke å ha hatt flytevest i båten. Nå er han dømt i tingretten. (Foto: Ragnar Bøifot / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arne Pedersen (90) må betale 600 kroner i bot, subsidiært én dag fengsel for ikke å ha brukt flytevest.

Den frittalende 90-åringen fra Bogen i Evenes ble rikskjendis over natta etter at han nektet å rette seg etter myndighetenes krav om å ha flytevest om bord i båten sin.

Onsdag ble han i Ofoten tingrett dømt for overtredelse av fritids- og småbåtloven paragraf 28.

I tillegg til å betale 600 kroner i bot, subsidiært én dag fengsel, er han er også dømt til å betale saksomkostninger til det offentlige med 1.000 kroner.

– De hadde bestemt seg for å ta innersvingen på meg. Jeg merket det godt under hele rettssaken. De avbrøt meg hele tiden, lot meg ikke få fullføre resonnementene mine, sier Pedersen til NRK.

90-åringen angrer nå på at han ikke hadde forsvarer og istedet førte sin egen sak i retten.

– Dø skal jeg, men ikke av denne dommen. Men jeg er skuffet. Jeg har mistet troen på politi og rettsvesen, sier 90-åringen.

Hadde ikke hørt noe

Til Nordlys sier Pedersen at han ikke hadde hørt om dømmen før NRK ringte for å få en kommentar.

– Jeg har faen ikke hørt noen ting. Så ringer NRK. Og så du. At slikt skal komme fra aviser og lignende er helt galt. Jeg skal hudflette rettssystemet. Nå skal jeg ringe tingretten og ta dem en runde, sier han.

Etter å ha uttalt at han aldri kommer til å betale en bot for å ikke å ha brukt flytevest er Pedersen nå mer usikker. 90-åringen forteller til Nordlys at han føler seg utsatt for forfølgelse.

– Jeg har levd på havet og blitt nitti år. Så skal de forfølge meg med trusler og straff. Neste gang jeg treffer politi eller kystvakt ber jeg dem reise til helvete. Jeg blir så forbanna, sier han.

– Den er så steike gal

Pedersen synes flytevest-saken har vært en farse fra begynnelse til slutt og stiller seg kritisk til politiets ressursbruk.

Under rettsbehandlingen i begynnelsen av januar spurte aktor Torgeir Kvitvik om Pedersen ville innrømme at han brøt lovbestemmelsen.

Da reagerte 90-åringen kraftig.

– Nei. Den er så steike gal. Det hører ikke hjemme noe sted. At den skal ligge i båten, men ikke ha den på seg - da kan den like gjerne ligge i naustet. I båten er det fare for at den kan ligge i veien i båten slik at man kan gå på hodet over rekka, svarte Pedersen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus