Meny

Økt spenning i Thailand etter attentat

Kwanchai Praipana, tilhenger av den sittende, folkevalgte regjeringen, ble onsdag utsatt for et attentat, men overlevde angrepet. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En leder av den regjeringsvennlige rødskjortebevegelsen i Thailand ble skutt og såret i et attentat onsdag.

Attentatet har økt spenningen i landet. Samtidig er det innført unntakstilstand i Bangkok og flere andre provinser.

Kwanchai Praipana, som har ledet tusener av rødskjorter i demonstrasjoner i Udon Thani-provinsen i det nordlige Thailand, satt utenfor huset sitt da han ble skutt av ukjente gjerningsmenn. Han ble skadd i et bein og en arm.

I Bangkok virket situasjonen rolig og normal. Politiet forsøkte ikke å oppløse demonstrasjoner utenfor offentlig bygninger, heller ikke utenfor et kontorkompleks der statsminister Yingluck Shinawatra oppholdt seg.

Bakgrunn: Regjeringen innfører unntakstilstand i Thailand

Politioberst Kowit Tharoenwattanasuk sier at de har sett fra et overvåkingskamera at en bronsefarget pickup kjørte forbi, og at noen i bilen avfyrte flere skudd mot huset.

– Det virker ikke som at det var meningen at han skulle overleve, sier Praipanas kone Arporn til Reuters. Politiet opplyser at de har funnet 39 patronhylser på stedet.

Kwanchai Praipana sa mandag til Reuters at om de militære forsøkte å iverksette et kupp, ville rødskjortene gå til kamp i alle Thailands 20 provinser. De militære regnes som en støttespiller for opposisjonen.

Les også: UD advarer: - Hold dere unna utsatte områder

Statsminister Yingluck Shinawatra innførte unntakstilstand i Bangkok fra midnatt natt til onsdag for å hanskes med demonstrasjonene mot regjeringen hennes.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus