Meny

Nytt snøvær på USAs østkyst

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et nytt kraftig snøvær var tirsdag på vei mot det nordøstlige hjørnet av USA. 3.000 flyavganger er kansellert, og meteorologene venter opp til 30 centimeter snø.

Gatene i Washington var nærmest forlatt etter at de føderale myndighetene stengte dørene og ga statsansatte beskjed om at de kunne bli hjemme for å unngå trafikkaos. Mange kontorer og skoler holdt også stengt.

Det var likevel ventet vanskelige kjøreforhold og kaos på gater og veier rundt Washington utover kvelden tirsdag.

Snøværet fortsetter oppover kysten, og guvernørene både i New Jersey og Connecticut har allerede innført kriseberedskap.

Les også: Det snør i «Helvete»

I Virginia, Connecticut og Massachusetts blir folk advart mot å kjøre bil, og delstatsmyndighetene både i Maryland og Delaware stengte dørene.

Kulda gjør seg gjeldende langs hele østkysten, og helt ned til det nordlige Florida kan det bli kuldegrader.

Meteorologene spår også at snøværet blir etterfulgt av en kuldeperiode, med temperaturer ned i åtte minusgrader i Washington fram til lørdag. Det betyr at snøen blir liggende minst ut uka.

Se også: Niagarafallene fryser til

FlightAware, et nettsted som følger flytrafikken, opplyser at 3.000 flyavganger i, til eller fra USA var kansellert tirsdag, de fleste i Washington, New York og Philadelphia.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus