Meny

City gjorde kort prosess

Alvaro Negredo jubler for scoring i Manchester Citys 3-0-seier over West Ham i ligacupens semifinale tirsdag. City tok seg til finale med sammenlagt 9-0. (Foto: Stefan Wermuth, Reuters / NTB scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester City valset over West Ham også i returkampen og tok seg til ligacupfinale med 9-0-seier sammenlagt.

Kampen om Wembley-billetten var i realiteten avgjort allerede etter 6-0-seieren i første semifinalekamp, og bare 14.390 tilskuere møtte opp til returkampen.

City fortsatte å herje med London-klubben også i bortekampen og noterte tre nye scoringer i sin eventyrlige målfest av en sesong. Allerede lørdag ble City første engelske klubb som har passert 100 scoringer før utgangen av januar.

Etter et par minutter tirsdag nikket Alvaro Negredo inn kveldens første mål på innlegg fra unggutten Marcos Lopes.

Midtveis i første omgang sto Lopes for nytt forarbeide da Sergio Agüero doblet ledelsen. Negredo la på til 3-0 et snaut kvarter ut i annen omgang, da han brukte musklene og holdt to motspillere fra livet før han løftet ballen over keeper Jussi Jaaskelainen.

Profesjonelt

– Det var en svært profesjonell prestasjon. Det var lett å tenke at kampen var avgjort etter 6-0 i første kamp, men det er viktig for oss å ta oss til finale med seier i samtlige kamper, sa Manuel Pellegrini.

City hadde flere sjanser til å sikre tosifret seier sammenlagt, men seiersmarginen er den største i en ligacupsemifinale noensinne.

Onsdag finner Pellegrinis menn ut om finalen på Wembley 2. mars blir et byderby mot erkerival United eller om Sunderland blir motstander.

Likegyldig

– Wembley er alltid viktig. For meg er det likegyldig hvem vi møter, sa Pellegrini, som gjorde åtte endringer i laget som slo Cardiff i eliteserien lørdag. Bredden i City-stallen ble tydelig demonstrert da reservene utklasset West Ham

Manchester United har et 1-2-tap å hevne i semifinalereturkampen på Old Trafford onsdag. I potten ligger klubbens trolig beste sjanse til en tittel denne sesongen, men Manchester City har gjort det veldig klart at det vil bli mer enn vanskelig å nekte klubben ligacuppokalen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus