Meny

Bardal med suverent NM-gull

Anders Bardal tok en suveren seier i storbakke-NM i hopp tirsdag. (Foto: Geir Olsen, NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Bardal fra Steinkjer tok sitt sjuende NM-gull og sin annen kongepokal med en suveren seier i storbakke-NM i Lysgårdsbakken tirsdag.

Bardal landet på 141 og 140 meter og endte 20,5 poeng foran Anders Fannemel fra Hornindal på annenplass. Fannemel, som hoppet 136 og 135 meter, var på seierspallen i NM for femte året på rad. Det har bare Bjørn Wirkola og Johan Sætre klart tidligere.

– Det var to gode skihopp med mye energi. Dette er min annen kongepokal, og det er alltid stort å vinne, sa Anders Bardal til NRK.

Bardal tok sin første NM-tittel for tolv år siden da han vant normalbakken i Høydalsmo. Han vant også storbakke-NM i Odnesbakken samme år.

Bardal og de andre OL-uttatte hopperne skal trene på hjemmebane før en samling på Lillehammer i neste uke.

– Nå er det OL som gjelder, slik at jeg velger å droppe verdenscuprennene i Sapporo, sa Bardal.

Andreas Stjernen, Robert Johansson og Ole Marius Ingvaldsen blir de norske hopperne som skal delta i verdenscuprennene i Sapporo til helgen.

Rune Velta fra Lommedalen tok NM-bronse med 134,5 og 135 meter.

Det var også litt dramatikk i Lysgårdsbakken. Tord Hammer fra Tromsø hoppet 133,5 meter og var i en klar ledelse, men ble diskvalifisert på grunn av for stor dress.

Daniel André Tande og Tom Hilde hadde en duell om den siste OL-plassen. De to ble nummer seks og åtte.

Tande skadet seg under volleyballtrening i Zakopane og var usikker for start i NM, men Kongsberg-hopperen var klar for renn.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus