Yara-fabrikk i Libya stengt

Yara-fabrikk i Libya stengt
Yara-fabrikk i Libya stengt

Yaras fabrikk i Libya som har vært sperret av en lokal militsgruppe, er stengt, og alle ansatte er trukket ut av landet, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK får bekreftet av Yaras kommunikasjonsdirektør Esben Tuman at anlegget ble stengt tirsdag.

– Det vi har gjort nå, er å stenge ned hele produksjonen på en kontrollert måte. Etter at dette skjedde, valgte vi, til tross for at ingen følte seg truet, å sende våre arbeidere hjem. Det er ingen Yara-ansatte igjen på dette anlegget, og produksjonen er stengt inntil situasjonen er avklart, sier han.

Fortsatt sperret

Militsgruppen sperrer fortsatt fabrikken og har vært der i over én uke. Yara sier de har valgt å stenge fabrikken med tanke på sikkerheten.

– For oss er det alltid prioritet nummer én å ta vare på sikkerheten til våre ansatte. Det går alltid før materiell sikkerhet. Da denne situasjonen oppsto, valgte vi for sikkerhets skyld å sende våre folk hjem, men det skjedde over flere dager, så det var ingen hasteevakuering, understreker Tuman.

Les også: Yara-saken: Direktører peker på hverandre

Han legger til at det er uvisst når fabrikken eventuelt kan åpnes igjen.

Krav om betaling

Militsgruppen skal ha krevd betalt for innsatsen de la ned i kampen for å styrte Libyas tidligere diktator Muammar Gadaffis regime.

Fabrikkanlegget er eid av selskapet Lifeco, som Yara er deleier i. Lifeco er delvis eid av libyske investorer.

Militsgruppen skal ikke ha truet noen av de ansatte ved fabrikken før den ble stengt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus