Eide får fortsette som Stabæk-trener

FÅR FORTSETTE: Stabæk-trener Øyvind Skaug Eide får fortsette som trener for kvinnenes eliteserielag tross oppførsel som har gitt ham en skriftlig advarsel. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
FÅR FORTSETTE: Stabæk-trener Øyvind Skaug Eide får fortsette som trener for kvinnenes eliteserielag tross oppførsel som har gitt ham en skriftlig advarsel. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Stabæks styre avgjorde mandag kveld at Øyvind Eide (32) beholder jobben som trener for klubbens eliteserielag i toppserien fotball kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eide har innrømmet upassende oppførsel overfor spilleren Leni Larsen Kaurin.

Han er ilagt en skriftlig advarsel av klubben.

– Det har vært en vanskelig avgjørelse. Vi mener han har gjort et overtramp i forhold til hvordan vi ønsker at trenere skal oppføre seg, men vi ser ikke på situasjonen som så alvorlig at vi vil si han opp, sier styreleder Espen Moe til NRK.

Utsatt for press

Sist uke fortalte Kaurin sin historie, der hun mener at hun ble presset ut av laget da hun ikke gjengjeldte Eides tilnærmelser overfor henne.

Eide innrømmet senere at han oppførte seg upassende overfor 32-åringen.

– Vi er kjent med de faktiske forholdene og har derfor gitt Øyvind Eide en skriftlig advarsel, sier Moe.

Les også: Øyvind Eide: – Jeg utviste dårlig skjønn

Skuffet Kaurin

Kaurin sendte mandag kveld en sms til både VG og TV 2. Hun er svært skuffet over Stabæks avgjørelse. Kaurin selv oppsøkte psykolog etter det hun oppfatter som et år med ubehagelige opplevelser.

«Må det en voldtekt til? De har ikke skjønt at for all trakassering bør det være nulltoleranse. Er det virkelig slik at man må kunne dokumentere voldtekt før man blir tatt på alvor?» er blant det Kaurin skriver i sms'en.

Kaurin er ikke overrasket over at Eide beholder jobben, men mener avgjørelsen er dramatisk for Stabæk. Hun mener det vitner om ansvarsfraskrivelse og uvitenhet.

Les også: – Ledelsesmåte handler ikke om kjønn

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus