Meny

35 hus totalskadd etter brannen i Lærdal

Så mange som 35 hus er ødelagt av storbrannen i Lærdal natt til søndag. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall totalskadde bygninger etter brannen i Lærdal er tirsdag oppjustert fra 23 til 35. I tillegg har flere hus fått vannskader og røykskader.

Det bekrefter ordfører Jan Geir Solheim i Lærdal overfor NTB. Antall totalskadde bolighus er samtidig økt fra 16 til 17.

– Antall tapte historiske bygninger er oppjustert fra tre til seks-sju stykker, forteller informasjonsansvarlig Odd Helge Brugrand i det lokale kriseteamet til NTB.

Seks på sykehus

Brugrand påpeker at antall skadde hus kan komme til å bli oppjustert etter videre gjennomgang. Kriseteamet startet møtet på rådhuset i Lærdal klokken 8. På samme tidspunkt startet politiet videre etterforskning av brannen.

Les også: Lokalsykehuset i Lærdal kjemper mot nedlegging

Mer enn 400 personer har blitt undersøkt av lege etter brannen. Omtrent 100 personer har fått behandling for å ha pustet inn røyk. Tirsdag morgen lå fortsatt seks personer på sykehus etter brannen, hvorav fire er innlagt i Førde og to i Lærdal.

Ny brann

Like før klokken 23 lørdag kveld kom meldingen om brann i et bolighus i Kyrkjegata i Lærdalsøyri i Lærdal kommune. Folkene som var i huset, kom seg ut i god behold, men brannen spredte seg raskt til flere hus på grunn av sterk vind. Ingen liv gikk tapt i brannen, men mandag ble det anslått at mellom 50 og 70 personer ble hjemløse i løpet av helgen. Som følge av dette har kommunen satt ned en nemnd som skal bidra med innkvartering.

Les også: Brann blusset opp i Lærdal

Kraftig vind natt til tirsdag førte til at det igjen begynte å brenne igjen i Lærdalsøyri. Denne gangen blusset flammene opp i terrenget, ikke i boligområdene.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus