Meny

Helse Førde:

– Ingen strid om sykehuset i Lærdal

Statsminister Erna Solberg (H) besøkte Lærdal sjukehus mandag morgen og roste sykehusets innsats etter brannen natt til søndag. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helse Førde tilbakeviser påstander om strid rundt lokalsykehuset i Lærdal.

Ifølge Klassekampen er sykehuset foreslått nedlagt en rekke ganger de siste ti årene og har vært gjennom både nedbemanning og reduksjoner ved en rekke anledninger.

– Argumentet om at lokalsykehus ikke er i stand til å ta seg av store akutte og alvorlige hendelser er nok en gang motbevist. Hvor mange ganger skal det være nødvendig å dokumentere dette, spør Bente Øien Hauge, leder for lokalsykehusaksjonen i Lærdal.

Konsulent Per Marifjæren i Helse Førde sier til NTB at sykehuset i Lærdal er det minst omdiskuterte sykehuset akkurat nå.

– Det var en utrolig flott innsats etter brannen i helgen, selv om ingen var livstruende skadd. Hadde det vært alvorlige brannskader, hadde pasientene uansett blitt sendt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen, sier Marifjæren.

Han mener håndteringen av brannen verken er et argument for eller imot lokalsykehus, men presiserer at Helse Førde gjerne vil beholde sykehuset.

– Vi ser på sykehuset som trygt og godt for folk i Sogn, som vi vil beholde og videreutvikle, sier han.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus