Ordfører i Lærdal: – En krigssone

Ordfører i Lærdal Jan GeirSolheim informerte folka som er berørt av storbrannen på Lærdalsøyra om situasjonen på et informasjonmøte. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Ordfører i Lærdal Jan GeirSolheim informerte folka som er berørt av storbrannen på Lærdalsøyra om situasjonen på et informasjonmøte. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sentrum av Lærdalsøyri minner om en slagmark etter storbrannens herjinger natt til søndag, mener ordfører Jan Geir Solheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det ligner mest på en krigssone, sier Solheim til NRK.

Han varsler at bygdas skole og barnehage vil holde stengt mandag.

– I stedet vil det bli holdt informasjonsmøter, opplyser ordføreren.

Enkelte av innbyggerne som ble evakuert natt til søndag, har fått grønt lys til å vende hjem igjen.

– Men de kommer til tomme, mørke og kalde hus, sier ordføreren. Han frykter at brannen skal blusse opp igjen i den sterke vinden.

– En liten glo kan fyke bortover. Det gjør det fortsatt brannfarlig. I tillegg finnes det mye takplater og bølgeblikkplater som kan blåse rundt. Det er rett og slett farlig, sier ordføreren, som berømmer innbyggerne i Lærdal for å stille opp for hverandre.

– Veldig mange har stilt hjemmene sine til disposisjon til de som ikke har noe, og de som ikke får lov til å komme hjem, sier han.

Søndag fikk han både brev fra kong Harald og beskjed om at statsminister Erna Solberg vil komme mandag for å ta ødeleggelsene i øyesyn.

– Jeg er takknemlig for at kongen og statsministeren tenker på oss, sier Solheim.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus