Peker på Pakistan etter Kabul-bombe

Bombeangrepet i Kabul fredag, der mange utlendinger som jobber i byen mistet livet, har vekket sterke reaksjoner og demonstrasjoner mot volden som rammer sivile. Foto: Omar Sobhani / Reuters / NTB scanpix
Bombeangrepet i Kabul fredag, der mange utlendinger som jobber i byen mistet livet, har vekket sterke reaksjoner og demonstrasjoner mot volden som rammer sivile. Foto: Omar Sobhani / Reuters / NTB scanpix

Det afghanske sikkerhetsrådet skylder på utenlandsk etterretning for bomben som drepte mange utenlandske arbeidere i hovedstaden Kabul fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rådet ledes av den afghanske presidenten Hamid Karzai, og utspillet om utenlandsk etterretning peker egentlig mot Pakistan, skriver nyhetsbyrået AFP.

Pakistan støttet det tidligere taliban-regimet, og Afghanistan har lenge uttrykt mistanke om forbindelse mellom islamistbevegelsen og den pakistanske etterretningen.

– Det afghanske sikkerhetsrådet mener at et såpass sofistikert og komplisert angrep ikke er gjort av det vanlige Taliban. Det er ikke tvil om at en utenlandsk etterretningstjeneste står bak, opplyser Karzais kontor.

Selvmordsangrepet fredag kveld på en populær restaurant i en sentral bydel av Kabul tok livet av 21 mennesker. 13 av de drepte var utlendinger.

Blant dem som mistet livet var en 34 år gammel danske som jobbet for den europeiske politiorganisasjonen EUPO. Hun hadde nettopp startet i jobben tidligere i januar. Av de andre drepte var tre amerikanere, to briter, to canadiere og restauranteieren som var libaneser.

Angrepet er det dødeligste mot utlendinger i Afghanistan siden invasjonen i 2001 for å styrte Taliban-regimet.

Tre polititjenestemenn i ledelsen av politiet som har ansvar for bydelen Wazir Akbar Khan, er blitt sparket, og i tillegg er de i avhør for å forklare seg om hvordan angrepet kunne skje.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus