Resultatløst søkt etter savnet kvinne i Trondheim

Søket etter savnede Vibeche Sofie Falck Danielsen (48) fortsetter søndag. Foto: NTB scanpix
Søket etter savnede Vibeche Sofie Falck Danielsen (48) fortsetter søndag. Foto: NTB scanpix

Politiet i Trondheim har gjennom helgen lett etter den 48 år gamle kvinnen som de tror kan ha blitt drept i byen natt til torsdag. Kvinnen er ikke funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har søkt i Nidelva i hele dag og ikke gjort noe funn. Mandag tar vi stilling til hvordan vi skal gjøre det videre. Vi må ha en pustepause og reorganisere oss. Vi har søkt over veldig mye nå med dykkere og båter i elva, sa politioverbetjent Geir-Ole Momyr i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB i 21-tiden søndag kveld.

For å lette arbeidet til mannskapet fra politiet, brannvesenet og Kystvakta har Statkraft redusert vannstanden i elva.

– Det er en regulert elv. Det blir ikke så mye strøm og mye mindre vanntilførsel. Da kan vi gjøre enklere søk, sier Momyr.

Les også: Drapssiktede samboere varetektsfengslet i Trondheim

Politiet tror den savnede kvinnen er drept. Det er fire siktede i saken. Et samboerpar – en 34 år gammel kvinne og en 47 år gammel mann – er siktet for drap eller medvirkning til drap, mens to menn på 51 og 39 år er siktet for bevisforspillelse. Den eldste av de to siste er kvinnens samboer.

Av hensyn til etterforskningen ønsker Momyr ikke å gå inn på hvordan politiet tror 48-åringen er blitt brakt fra leiligheten til vannkanten ved Marinen.

– Vi har jobbet gjennom hele helgen. Nå har vi roet det litt ned. Vi har jobbet enormt i helgen, men det gjenstår mange avhør, sier politioverbetjenten.

Folkehelsa i Oslo har fått prøver av blodsporene som er funnet i og ved leiligheten.

- Søket fortsetter med uforminsket styrke

Politiet leter fortsatt etter savnede Vibeche Sofie Falck Danielsen (48).

Hun ble meldt savnet torsdag morgen etter at det ble funnet blodspor i en leilighet.

Politiet har ifølge adressa.no grunn til å tro at Falck Danielsen ble drept og dumpet i Nidelva, og fortsetter derfor søket med samme styrke søndag.

Vi fortsetter der vi slapp i går, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Brannvesenet og Kystvakta bistår politiet i søket.

Til sammen fire personer er siktet i saken - et samboerpar er siktet for drap eller medvirkning til drap og to menn er siktet for bevisforspillelse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus