Snø i sør og vind i fjellet skaper trøbbel

Vinteren har omsider kommet til Sør-Norge. Det skaper trafikkproblemer for noen og skiglede for andre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Vinteren har omsider kommet til Sør-Norge. Det skaper trafikkproblemer for noen og skiglede for andre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Folk i Agder blir oppfordret til å la bilen stå lørdag på grunn av all snøen, mens vind skaper problemer på flere fjelloverganger i Sør-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likevel er det ikke meldt om de store trafikkproblemene lørdag formiddag, etter det som mange steder var en trøblete fredagskveld.

– Vi anbefaler alle å holde seg borte fra veiene så lenge man ikke nødvendigvis må ut, sier Anita Egeland Råbu, vakthavende oppsynsmann i Ingeniørvesenet i Kristiansand kommune, til Fædrelandsvennen.

100 brøytebilsjåfører har vært i sving i området natten gjennom, men de strever likevel med å holde snøen unna.

Les også: Snøtrøbbel i sør

Stengte veier

Vegvesenet opplyser at E134 over Haukelifjell er stengt mellom Liamyrane og Tyrveli på grunn av uvær, og mens riksvei 13 over Vikafjellet er stengt på grunn av snøras.

Det var lørdag kolonnekjøring på E6 over Dovrefjell, på riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli og på riksvei 52 over Hemsedalsfjellet.

Vakthavende meteorolog Bente Wahl forteller at det ikke først og fremst er nedbør som skaper problemer på fjellet.

– Det er vinden som er verst. Når det blåser, fonner det seg fort og det blir dårlig sikt, forteller hun til NTB.

Kraftig vind kan merkes mange steder både i Agder, Rogaland og Trøndelag.

Sjekk været der du er

Status quo

I Agder må man fortsatt regne med mye nedbør fram til midt på dagen på søndag. Så vil det bli gradvis bedring, ifølge Wahl.

For hele landet vil været i stor grad være det samme gjennom hele helgen og også utover i neste uke. For Østlandets del betyr det normalt vintervær, mens folk nord for Trondheimsfjorden kan glede seg over mye godvær.

Les også: I helgen blir det heftig snøvær

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus