EU: Et skritt i riktig retning, Obama

Den tyske statsministeren Angela Merkel var en av dem som ble rammet av USAs overvåking av statsledere. Foto: Yves Herman (Reuters)
Den tyske statsministeren Angela Merkel var en av dem som ble rammet av USAs overvåking av statsledere. Foto: Yves Herman (Reuters)

EU er fornøyd med de skisserte reformene av USAs etterretningstjeneste, men ber president Barack Obama om å sikre endringene i lovform.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er oppløftet over å se at ikke-amerikanske borgere også skjermes mot vilkårlig overvåking, sier EUs justiskommissær Viviane Reding, som legger til at hun støtter USAs president når han sier at mer arbeid må gjøres framover.

– Jeg ser fram til å se disse forpliktelsene nedfelt i lovverket, sier hun.

Bakgrunn: Obama vil ha slutt på overvåkning av statsledere

Avsløringen til den spionsiktede varsleren Edward Snowden har vekket sterke reaksjoner. Den tyske statsministeren Angela Merkel var en av dem som ble rammet.

Den amerikanske etterretningstjenesten NSA gjennomførte masseovervåking av telefoner og data verden over i samarbeid med den britiske etterretningsorganisasjonen GCHQ.

Les også: Assange mener Obama ikke lover noen ting

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus