Avhør brakte ikke klarhet i Bjørkelangen-ulykken

Blomster og lys er tent på stedet langs fylkesvei 125 i Bjørkelangen hvor en 11-årig jente og en 13-årig venninne ble påkjørt lørdag og senere døde, da de var ute med hest og sulky. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Blomster og lys er tent på stedet langs fylkesvei 125 i Bjørkelangen hvor en 11-årig jente og en 13-årig venninne ble påkjørt lørdag og senere døde, da de var ute med hest og sulky. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Mannen i 40-årene som kjørte bilen i Bjørkelangen-ulykken sist lørdag, ble fredag kveld avhørt i Aurskog-Høland lensmannskontor i Akershus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men avhøret førte ikke politiet noe nærmere hva som faktisk skjedde da de to jentene som var ute med hest og sulky ble truffet av bilen på en vei med god sikt. Begge ble brakt til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Mannen har ikke vært i stand til å gjennomføre noe avhør før nå. Politiet har derfor ikke fått klarlagt hendelsesforløpet.

To timers avhør

Hans advokat, Gunhild Lærum, var til stede under avhøret som startet i 19-tiden og varte i rundt to timer.

– Han fortalte om hva han gjorde ulykkesdagen og dagen i forveien. Det er verken mistanke om promille eller mobiltelefonbruk. Han stiller seg uforstående til det som har skjedd. Han er i sjokk og er veldig lei seg, sa Lærum til TV 2 etter at avhøret var avsluttet.

Sjåføren forklarte politiet om et føre med underkjølt regn og is og at han brukte vindusviskerne, siden det var yr i luften.

– Bortsett fra det er det ikke noe spesielt. Han mener at han heller ikke har kjørt særlig fort, sa hun.

Vil ha sakkyndig

Advokaten gjorde det samtidig klart for politiet at hun ønsker at det blir oppnevnt en sakkyndig som kan vurdere forskjellige forhold knyttet til ulykken.

– Det er helt nødvendig i denne saken. Den sakkyndige kan vurdere forhold som topografi og føre- og værforhold. Jeg har bedt politiet oppnevne en slik person og vil bistå dem med det, sa hun til NTB sent fredag kveld.

Lærum sier det er helt uaktuelt for hennes klient å gjennomføre noen nye avhør i nærmeste fremtid. Det ble heller ikke berammet noe slikt fredag og politiet skal heller ikke ha bedt om det.

Rekonstruksjon

Lærum fortalte at mannen ønsker å gjøre så godt han kan og vil samarbeide med politiet som planlegger å rekonstruere ulykken i løpet av neste uke eller uken etter.

– Akkurat nå er det vanskelig å tenke seg en rekonstruksjon. Han er ikke i stand til å være på den sletta nå, sier den rutinerte advokaten.

Ut fra undersøkelser som er gjort, skal det eneste som politiet føler seg sikre på være at bilen mannen kjørte traff den lille hestevognen bakfra.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus