Assange mener Obama ikke lover noen ting

Foto av WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange som ble tatt i sommer. Han er misfornøyd med Barack Obamas reformer av etterretningstjenesten. Foto: Reuters
Foto av WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange som ble tatt i sommer. Han er misfornøyd med Barack Obamas reformer av etterretningstjenesten. Foto: Reuters

WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange mener USAs president Barack Obama lyver når han sier at etterretningstjenesten reformeres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi hørte mye løgn i den talen, sier Assange til CNN, og legger til at Obama hevder at NSA aldri har misbrukt informasjonen som er samlet inn.

– Det er pinlig for et statsoverhode å snakke på den måten i en 45 minutter lang tale, og nesten ikke si noen ting, sier WikiLeaks-grunnleggeren.

Bakgrunn: Obama vil ha slutt på overvåkning av statsledere

Julian Assange mener at Edward Snowden, den tidligere NSA-ansatte, som avslørte klassifisert informasjon om etterretningstjenesten National Security Agency (NSA), sikkert er ganske fornøyd i dag siden han via avsløringene har presset USAs president til å snakke offentlig om temaet.

Trolig får vi Snowdens reaksjon på presidentens tale i neste uke, mener Assange.

Les også: EU: Et skritt i riktig retning, Obama

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus