UD advarer: – Hold dere unna utsatte områder

SÅRET: En såret person etter bombeattentatene fredag blir båret i sikkerhet. 36 personer ble skadet i eksplosjonene. Foto: Reuters
SÅRET: En såret person etter bombeattentatene fredag blir båret i sikkerhet. 36 personer ble skadet i eksplosjonene. Foto: Reuters

Kraftige demonstrasjoner gjør at Utenriksdepartementet ber nordmenn unngå utsatte områder i Bangkok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 36 demonstranter ble i natt skadet av tre bomber som gikk av i den thailandske hovedstaden Bangkok.

Tilstanden til en av de sårede skal være alvorlig.

Til ABC Nyheter sier pressevakt i UD, Astrid Sehl, at de ikke har fått inn meldinger om at nordmenn skal være skadet.

– Vi har ikke fått noen meldinger om at nordmenn skal være skadd i forbindelse med urolighetene i Bangkok i dag, sier Sehl.

Les også: – Kastet bombe mot demonstranter i Bangkok

– Et kupp

Angrepet er det siste av flere som den siste tiden har vært rettet mot demonstrantene som forsøker å blokkere regjeringskontorer og andre offentlige bygg, samt stenge hele byen i protest mot statsminister Yingluck Shinawatra og hennes regjering.

LEDER: Politikeren Suthep Thaugsuban leder demonstrantene i Bangkok. Foto: ReutersLEDER: Politikeren Suthep Thaugsuban leder demonstrantene i Bangkok. Foto: Reuters

Også onsdag ble to personer såret da de gjorde seg klare til protestmarsj gjennom mer rolige nabolag. Hittil har åtte mennesker, blant dem to politifolk, blitt drept i urolighetene i Thailand de siste månedene.

Demonstrantene, som ledes av politikeren Suthep Thaugsuban, vil velte den sittende regjeringen og forhindre det varslede nyvalget i februar.

– Vi setter i gang vårt eget kupp, et kupp i regi av folket. Vi har ikke behov for militæret, men vi oppfordrer alle offentlige tjenestemenn til å ta del i vår protest, har Suthep tidligere uttalt.

Les også: Demonstranter vil «stenge» Bangkok

– Hold dere oppdatert

Norsk UD ber nordmenn som oppholder seg i den thailandske hovedstaden om å holde seg unna utsatte områder.

– Vi oppfordrer nordmenn i Bangkok sterkt til å unngå de områdene der det pågår eller er varslet demonstrasjoner. Det kan ikke utelukkes at flere væpnede angrep mot demonstrantene kan finne sted, sier Sehl til ABC Nyheter.

UDs pressevakt sier videre at man bør være forberedt på at sikkerhetssituasjonen kan forverre seg på kort tid.

– Vi anbefaler folk å holde seg oppdatert gjennom lokale medier, vise generell aktsomhet og etterkomme anvisninger fra lokale myndigheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus