15 vitner avhørt etter helikopterstyrt

To personer mistet livet da helikopteret fra Norsk Luftambulanse styrtet tirsdag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
To personer mistet livet da helikopteret fra Norsk Luftambulanse styrtet tirsdag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Politiet har hittil avhørt 15 vitner etter helikopterstyrten ved Sollihøgda tirsdag. Den overlevende redningsmannen er ennå ikke avhørt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordre Buskerud politidistrikt opplyser i en pressemelding fredag ettermiddag at det fortsatt er for tidlig å si noe mer om årsaken til ulykken. Saken etterforskes for fullt, og dette arbeidet vil ta tid.

– Sentralt i etterforskningen står forholdene knyttet til luftfartshinder, kommunikasjon og landingsprosedyrer, opplyser politiet.

Flygeren Bjørn Nergård og legen Anders Rostrup Nakstad mistet livet da et helikopter fra Norsk Luftambulanse styrtet da det rykket ut for å bistå etter en ulykke med en lastebil ved Sollihøgda. Redningsmannen om bord overlevde ulykken. Han ligger på Ullevål sykehus alvorlig skadd.

– Den skadde er ikke avhørt ennå, men dette vil bli gjort så raskt han er i stand til det, opplyser politiet.

15 vitneavhør er foretatt, både av redningsmannskaper og sivile vitner. Totalt hvor mange avhør som skal tas i saken, har politiet ikke full oversikt over ennå.

– Hva som fremkommer i avhørene, vil ikke bli kommentert av hensyn til den videre etterforskningen, opplyser Nordre Buskerud politidistrikt.

Fire polititjenestemenn jobber nå dedikert med denne saken. Etterforskningen ledes av politioverbetjent Christian Berge og politiadvokat Janne Østvang Skille.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus