Folk snakker pent om leger på anonymt nettsted

Illustrasjonsfoto: COLOURBOX
Illustrasjonsfoto: COLOURBOX

Frykten for at nettstedet Legelisten.no skulle renne over av negative ytringer om norske fastleger, synes å være gjort til skamme. Selv om innleggene er anonyme, er de fleste uttalelsene positive.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riktignok er det nok av eksempler på at navngitte leger får negativ omtale, men flertallet gir uttrykk for å være fornøyde, skriver forskning.no.

To av tre brukere på Legelisten.no er så fornøyd at de gir toppkarakterene – fem stjerner – i sin samlede vurdering, viser en analyse av 14.000 vurderinger.

– Det har vært interessant å se at Legelisten.no ikke er et sted der folk bare gir negative tilbakemeldinger, sier mastergradsstudent Christina Sivertsen ved institutt for helse og samfunn på Universitetet i Oslo.

Bare hver tiende bruker på nettstedet lander på én stjerne, den dårligste karakteren, når de vurderer sin lege.

Les også: Tannlege mistet autorisasjonen - fortsatte å behandle pasienter

Det brukerne er mest fornøyd med er relasjonen til legen, det som handler om tillit og kommunikasjon. Pasientene er mindre fornøyde og enige når det handler om timebestilling og ventetid, sier Sivertsen.

Det var særlig legestanden selv som var skeptisk da nettstedet ble lansert for snart to år siden. Ettersom det bare er innlegg på Legelisten.no som er vurdert denne gangen, kan ikke tallene brukes til å si noe om hvor tilfreds folk flest er med legen.

Les også: Sjekk om du kan få dekket tannlegeregningen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus