Jensen: – Vårt problem er utålmodige velgere

Frp-leder og finansminister Siv Jensen vil hatt langt mindre støtte i Stortinget dersom fredagens Notrstat-måling hadde vært valgresultatet.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Frp-leder og finansminister Siv Jensen vil hatt langt mindre støtte i Stortinget dersom fredagens Notrstat-måling hadde vært valgresultatet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Frp-leder Siv Jensen mener at fallende kurs på meningsmålingene skyldes utålmodige velgere som vil vende tilbake når partiet får utrettet mer i regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg tror det kommer til å snu. Kanskje er dette et signal fra utålmodige velgere, sier Jensen etter to meningsmålinger fredag som begge viser en oppslutning rundt 12-tallet for Fremskrittspartiet.

Hos NRK faller Frp 2,5 prosentpoeng til 11,7 prosent, mens partiet måles til 12,6 prosent etter en nedgang på 1,9 prosentpoeng i Aftenpostens januarmåling.

Begge målingene føyer seg inn i et større bilde der gjennomsnittet av alle målinger viser en jevn overgang av velgere fra Frp til Høyre siden stortingsvalget i fjor høst, der Frp fikk tilslutning fra 16,3 prosent av velgerne.

Må levere

Jensen avviser at Frp er blitt tannløs og for lik Høyre i regjering. Derimot er det en utfordring at det tar tid å vise fram partiets gjennomslag.

– Problemet er at ting tar tid. Og det er en utfordring. Men når vi får levert mer av vår politikk, ja da tror jeg dette vil snu, sier hun til NTB.

Norstat har utført månedlige meningsmålinger for NRK siden 2006 og har aldri registrert en dårligere måling for Fremskrittspartiet.

Om dette var valgresultatet, ville partiets stortingsgruppe blitt kuttet fra 29 til 19 medlemmer.

Opp og ned

Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik er lite fornøyd, men også han har tro på at velgerne vender tilbake:

– Meningsmålinger spriker, og de går litt opp og ned. Nå driver vi med å utforme politikk og jobber med nytt statsbudsjett for 2015. Det er vi overbevist om vil gjøre at vi øker på målingene igjen, sier Nesvik.

Også Jensen minner om at det er variasjon mellom målingene.

– Spesielt vi i Fremskrittspartiet har erfaring for at det kan være store svingninger fra en måling til en annen, sier hun.

Ap størst

I Høyres rekker noterer man seg fremgang fra forrige måned i begge januarmålingene som ble publisert fredag.

Det dominerende regjeringspartiet går fram 2,3 prosentpoeng på Respons-målingen for Aftenposten og fram 2,3 prosent hos Norstats måling for NRK. Det gir en oppslutning på henholdsvis 30,5 prosent og 31 prosent.

Arbeiderpartiet er størst i begge målingene med en oppslutning på 37,2, (-0,1) hos NRK og 33,7 (+0,5) hos Aftenposten.

For de øvrige partiene er det små utslag på begge målingene. Norstat gir Kristelig Folkeparti 6,3 prosent, Senterpartiet 4,3 prosent, SV 4,2 prosent, Venstre 5,2 prosent og Miljøpartiet de Grønne 3,1 prosent. Hos Respons er tallene 5,2 prosent for KrF, 4,3 prosent for Sp, 3,7 prosent for SV, 4,6 prosent for Venstre og 2,7 prosent for De Grønne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus