Brennende båt blir liggende til kai

Brannvesenet vil likevel ikke slepe den brennende båten Karm Viking fra kaia på Stadlandet i Selje, der den ligger fortøyd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De har ombestemt seg, og båten blir der den er. Temperaturen har gått ned og brannmannskapene mener de har kontroll, sier operasjonsleder Per Rimmen i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

De to som var om bord da brannen startet like før klokken 22 torsdag kveld, kom seg uskadd i land.

Redningsskøyta Emmy Dyvi, som er utstyrt med slokkeutstyr, ligger natt til fredag i nærheten av den brennende båten. En slepebåt fra Kystverket, som også har slokkeutstyr om bord, kom til stedet ved 4-tiden natt til fredag.

Frykten var en stund at brannen skulle nå bunkerstakene om bord på den 38 meter store båten som har 40.000 liter drivstoff om bord.

– Brannen er ikke lenger så heftig som den var på et tidspunkt. Dette er en stålbåt og håpet er at brannen kan kveles. Alt som kan lukkes er lukket, sier Rimmen.

Årsaken til brannen, som er konsentrert innvendig ved baugen av båten, er ikke kjent. Drivstofftankene er bakerst på båten.

Karm Viking er ikke lenger utstyrt for fiske, men brukes i dag som vaktbåt, ifølge politiet.

Båten ligger til kai i et industriområde og det er ikke fare for at brannen skal spre seg til bygninger i nærheten.

– Brannmannskapene er i beredskap og avventer situasjonen. Vi skal ta en ny vurdering av saken ved 8-tiden fredag morgen, sier operasjonslederen.

Personvernpolicy