Spesialenheten henlegger sak mot Tromsø-politiet

Spesialenheten for politisaker går ikke videre med etterforskningen av Tromsø-politiet som ikke reagerte på tre oppringninger fra Asbjørn Marelius Hansen (66) før han ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har besluttet å ikke etterforske saken. Den er henlagt etter straffeprosesslovens paragraf 224. Det betyr at vi mener det ikke er skjedd noe straffbart, sier juridisk rådgiver Mona Skaaden-Bjerke ved Spesialenheten for politisaker til NTB.

Tre telefoner

66-åringen ble funnet drept i datterens bolig i Tromsø om morgenen julaften. Tre ganger ble det ringt fra leiligheten til politiet, som blant annet snakket med den avdøde og hans 38 år gamle datter som ønsket faren fjernet fra leiligheten. Politiet rykket ikke ut til leiligheten før de fikk melding fra AMK-sentralen.

Ikke nødssituasjon

Spesialenheten har gått gjennom lydloggene av samtalene fra leiligheten.

– Lydloggene viser ikke at politiet fikk melding om en nødssituasjon som de burde rykke ut til. Det var ikke noe som tilsa at det skulle skje et drap. Når det ikke har skjedd noe straffbart fra politiets side, blir saken henlagt, sier Mona Skaaden Bjerke.

Erkjenner drap

Datteren og hennes 42 år gamle samboer ble pågrepet og siktet for drap. Datteren ble løslatt sist fredag, men er fortsatt siktet for medvirkning til drap. I avhør har 42-åringen erkjent at det var han som tok livet av Asbjørn Marelius Hansen, men han nekter straffskyld.

Den drapssiktedes forsvarer har antydet at det kan være snakk om nødverge. Det er også usikkert om 42-åringen er strafferettslig tilregnelig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus