– Hold avstand og beregn god tid til jobb

Vinterværet fortsetter. Beregn god tid, og sjekk fjellovergangene hvis du skal på tur i helgen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Vinterværet fortsetter. Beregn god tid, og sjekk fjellovergangene hvis du skal på tur i helgen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Flere ulykker, snø og glatte veier skaper trafikkproblemer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er meldt om flere ulykker i morgentimene i dag. Snø og glatte veier skaper køer på veiene.

Les også: Front mot front i Telemark

– Vi har noen stengte fjelloverganger, Hardangervidda kolonne for kjøretøy over 7,5 tonn Fylkesvei 50 er stengt og Haukelifjell er midlertidig stengt på grunn av uvær, sier Christofa Key-Nilsen trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen til ABC Nyheter.

– Beregn god tid

Key-Nilsen sier at riksvei 35 ved Hokksund åpnet igjen klokken 0830 etter en kollisjon.Og oppfordrer bilistene til å beregne god tid de neste dagene.

Les også: Front mot front i Hokksund

– Det er norsk vintervær med en del snø. På hovedveiene inn til Oslo går det stort sett greit. Det er stedvis glatte partier. De fleste store veiene er saltet så de er stort sett bare, men det er vinter og stedvis glatt spesielt på småveiene. Køene starter tidligere enn normalt, det har de gjort hele uken. Størst utfordringen er på E6 nord, der har det vært en del biler som har kjørt ut eller snurret tidligere denne uken. Utenlandske vogntog som ikke er skodd for været, sliter litt.

Sjekk været før du kjører i helgen

Snøværet kommer til å fortsette de neste dagene, og skal du på tur i helgen, sjekk veiforholdene før du drar.

– Det er viktig at folk har i bakhodet at det faktisk er vinter og da blir det glatt. Hold god avstand til bilen foran og avpass farten, beregn litt ekstra god tid til jobb. Det er meldt snøvær over helgen, så da vil det være sånn noen dager til. Følg med på veimeldinger er lurt hvis du planlegger å reise i helgen, sjekk om fjelloverganger er stengt. Sjekk gjerne underveis også hvis været endrer seg, det kan endre seg fort i fjellet, sier Key-Nilsen.

Trafikkmeldingene fra Statens vegvesen leser du her.

Her kan du sjekke været der du er.

Personvernpolicy