Fabian Stang har snudd om sexkjøpsloven

Fabian Stang. Foto: NTB scanpix
Fabian Stang. Foto: NTB scanpix

Oslo-ordfører Fabian Stang (H) var motstander av å innføre sexkjøpsloven. Nå advarer han mot konsekvensene ved å fjerne den, slik hans eget parti og et borgerlig flertall på Stortinget ønsker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stang sier til Klassekampen at han frykter mer prostitusjon om sexkjøploven, som ble innført i 2009, fjernes.

– Selv om jeg var motstander av et forbud, så betyr ikke det nødvendigvis at det er opplagt at forbudet bør oppheves når det først er innført. Om vi opphever forbudet nå kan det oppfattes som et signal om at det er greit å kjøpe sex. Det tror jeg ikke det er noen som ønsker, sier han.

2. januar presenterte Klassekampen en undersøkelse som viste at 65 prosent av befolkningen vil beholde sexkjøpsloven i sin nåværende form. Men både Høyre, regjeringspartnerne i Frp og de borgerlige støttespillerne i Venstre ønsker å oppheve loven.

Sammen kan disse partiene danne et flertall for en ny politikk, og regjeringen har gitt selskapet Vista Analyse AS oppdraget med å legge fram en evaluering av loven til sommeren.

Like før jul advarte også byrådsleder Stian Berger Røsland (H) mot en slik politikk. I Dagbladet tok han til orde for å forby både kjøp og salg av sex, og han argumenterte med at en opphevelse av sexkjøpsloven vil føre til frislipp av prostitusjon i hovedstaden.

Fabian Stang sier nå at han har forståelse for utspillet fra byrådslederen.

– Jeg forstår ethvert forslag som har som mål å redusere prostitusjon, selv om jeg ikke er så naiv at jeg tror at vi kan fjerne det helt. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus