Norsk Luftambulanse: – Vi er mer enn kolleger

PREGET: Kollegene i Norsk Luftambulanse er dypt preget av hendelsen. Video: TV2.no.
PREGET: Kollegene i Norsk Luftambulanse er dypt preget av hendelsen. Video: TV2.no.

Norsk Luftambulanse gjør alt de kan for å støtte pårørende og ansatte etter helikopterulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anestesilege Anders Rostrup Nakstad og flygeren Bjørn Nergård mistet tirsdag livet i den tragiske helikopterulykken på Sollihøgda i Hole.

Ifølge politiet er det så langt ingenting som tyder på at det var tekniske feil på helikopteret.

På en pressekonferanse onsdag sa administrerende direktør Syver Leivestad i Norsk Luftambulanse at de nå gjør det de kan for å støtte pårørende og ansatte etter ulykken.

– Man er jo sammen i en uke av gangen på basen, så vi er mer enn kolleger, sa Leivestad.

Les også: Legehelikopter styrtet - to omkom

– Tungt døgn for alle

Leivestad la ikke skjul på at de ansatte er sterkt preget etter å ha mistet to dyktige kolleger.

DØDE: To personer mistet tirsdag livet i den tragiske helikopterulykken på Sollihøgda i Hole. Foto: NTB scanpix DØDE: To personer mistet tirsdag livet i den tragiske helikopterulykken på Sollihøgda i Hole. Foto: NTB scanpix

– Dette har vært et veldig tungt døgn for alle her og i helsesektoren, og et enda tøffere døgn for de pårørende. Vi har brukt all tid på å legge forholdene til rette for dem, sa Leivestad på pressekonferansen.

Ifølge Norsk Luftambulanse var værforholdene på ulykkesstedet gode.

– Ut ifra det andre crewet vårt som var på skadestedet, så har de rapportert at det var fine flyforhold, sa flygesjef Erik Normann på pressekonferansen.

Les også: - Alle våre ansatte er sterkt berørte

Fikk ikke kontakt

Politiet forsøkte, men fikk ikke kontakt med ulykkeshelikopteret før det skulle lande ved Sollihøgda for å bistå i redningsarbeidet etter en lastebilvelt.

– Politiet hadde forsøkt å komme i kontakt med helikopterpiloten for å varsle om landingsforholdene med snø og strømkabler, sier stabssjef Kjell Magne Tvenge i Nordre Buskerud politidistrikt til NRK.

Etter at de ikke fikk kontakt over radiosambandet med helikopteret prøvde politifolkene forjeves å signalisere med håndsignaler å advare om strømkablene.

FRAKTET BORT: Tirsdag kveld ble ulykkeshelikopteret fraktet bort fra Sollihøgda for nærmere undersøkelser. Foto: NTB scanpixFRAKTET BORT: Tirsdag kveld ble ulykkeshelikopteret fraktet bort fra Sollihøgda for nærmere undersøkelser. Foto: NTB scanpix

Normann kan ikke si noe om hvorfor det ikke lyktes politiet å få kontakt med helikopteret over sambandet.

– Vi kjenner ikke til detaljene om hvorfor helikopteret ikke hadde kontakt med nødetatene på bakken. Det som kommer fram nå er nytt også for oss, har flygesjefen sagt til NRK.

Les også: – Tre brannmenn holdt på å få helikopteret i hodet

Usikkert om man får svar

Det er usikkert om man noen gang får vite hva som foregikk i sekundene før helikopteret krasjet med høyspentlinjen og styrtet.

Helikopteret hadde ingen såkalt svart boks om bord.

– Mange har spurt om NLAs helikoptre har en såkalt «black box», som tar opp kommunikasjonen i fartøyet. Av hensyn til vekt har ikke helikoptre av denne størrelsen taleregistrator eller ferdskriver, sier kommunikasjonsrådgiver Randi Buckley i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus