Sp-kilde: – Navarsete var ferdig som partileder før jul

Senterparti-leder Liv Signe Navarsete på pressekonferansen etter sentralstyremøte til Senterpartiet tirsdag. Kilder sier til Dagens Næringsliv at hun i praksis var ferdig som partileder allerede i desember.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Senterparti-leder Liv Signe Navarsete på pressekonferansen etter sentralstyremøte til Senterpartiet tirsdag. Kilder sier til Dagens Næringsliv at hun i praksis var ferdig som partileder allerede i desember. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Da Liv Signe Navarsete (Sp) heller ville klage over lekkasjer enn å kommentere kritikken mot henne, rant begeret over for flere partikolleger, ifølge Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Morgenen etter at Senterpartiets evalueringsrapport ble lagt fram 18. desember i fjor, stilte partileder Liv Signe Navarsete på NRKs «Politisk kvarter».

Der valgte hun å fokusere på at rapporten ble lekket til pressen.

– Det må være en målsetting å røyke ut den eller de som står bak det. Det er veldig få som hadde tilgang til den informasjonen, så det burde ikke være en helt uoverkommelig oppgave å finne ut av det, sa Navarsete blant annet.

Dette fikk ifølge Dagens Næringsliv begeret til å renne over for flere partikolleger.

– Denne uttalelsen til Navarsete var så drøy og den skapte så sterke reaksjoner at «Politisk kvarter» denne morgenen faktisk innebærer tidfestingen av når Liv Signe Navarsete var ferdig som partileder, sier en kilde i partiet.

Etter å ha blitt bedt om å trekke seg som partileder, kalte Navarsete inn til et ekstraordinært styremøte på telefon lørdag 21. desember for å be om en lojalitetsavklaring, ifølge avisen.

Personvernpolicy