Yara-anlegg i Libya delvis stengt

Deler av Yaras kunstgjødselanlegget i Marsa al Brega i Libya er sperret av en lokal politisk gruppering, opplyser selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe mennesker sperrer inngangen til en del av fabrikken, og selskapet foretar nå en kontrollert nedstengning av produksjonen, skriver Aftenposten.

– Det dreier seg om en politisk konflikt mellom en lokal gruppering og den sentrale regjeringen. De har sagt at de ønsker å sperre inngangen til den ene produksjonslinjen ved fabrikken, og de har stilt seg opp slik at nye mennesker ikke kommer inn, sier kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Yara til avisa.

Yara er deleier i selskapet Lifeco, som eier fabrikkanlegget. Lifeco er også delvis eid av libyske investorer. Det skal ikke dreie seg om fysiske trusler eller vold, og ingen er sperret inne på området. Ingen nordmenn befinner seg for tiden på fabrikkområdet.

– Vi har ikke inntrykk av at denne aksjonen er rettet mot fabrikken. Det første vi tenker på er de ansattes sikkerhet. Når det er kvittert ut gjelder det å sikre verdier, og en måte å gjøre det er å stenge ned fabrikken på en kontrollert måte, sier Tuman.

Yara vil følge med på situasjonen, og det er opprettet kontakt med libyske myndigheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus