Politiet offentliggjør navnene på de døde

Artikkelen fortsetter under annonsen

To omkommet og en hardt skadd i helikopterulykke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På en pressekonferanse i ettermiddag offentliggjorde politiet navnene på de to omkomne etter helikopterulykken på Sollihøgda i formiddag.

Flyver Bjørn Nergård (52) fra Ski og anestesilege Anders Rostrup Nakstad (38) fra Skedsmo, bosatt i Oslo omkom i ulykken.

Politimester Hammer offentliggjorde navnene i samråd med de pårørende.

Havarerte på vei til oppdrag

Helikopteret havarerte da det var på vei til en trafikkulykke der en lastebil hadde veltet på E16 ved Sønsterudtunnelen i Hole i Buskerud.

På stedet var allerede brannvesenet som jobbet med trafikkulykken.

Pressekonferansen skulle startet klokken 1500, men ble 25 minutter forsinket.

Les også: Brannmenn holdt på å få helikopteret i hodet

(Klikk på grafikken for større versjon)(Klikk på grafikken for større versjon)

Statusen på den skadde er at personen er hardt skadd, men stabil, sier politiemster i Nordre Buskerud, Sissel Hammer på pressekonferansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Legehelikopter styrtet i Buskerud

Sterkt berørt

Norsk luftambulanse bekrefter at to av deres ansatte mistet livet i helikopterstyrten på Sollihøgda i Buskerud tirsdag formiddag.

– Alle våre ansatte er sterkt berørte av denne hendelsen. Vi ber om forståelse for at vi nå konsentrerer oss om de nærmeste pårørte og våre ansatte, skriver Norsk luftambulanse i en pressemelding.

Etter at ulykken ble kjent satte Norsk luftambulanse krisestab og iverksatt kriseplan.

Helikopteret var stasjonert på Ahus, mens de ansatte kom fra Oslo Universitetssykehus. Ahus er den travleste helikopterbasen, og har rundt 1.800 oppdrag i året. Det er stasjonert to helikoptre ved basen, og det var et av disse som havarerte på Sollihøgda.

Se også: – Vi har mistet to gode kolleger

– Den siste meldingen vi har fått inn er at vedkommende er alvorlig skadet, men stabil. Det samme gjelder sjåføren i traileren som hadde vært involvert i en ulykke før havariet. Han er alvorlig skadet og fraktet til Ullevål sykehus, sa Hammer på pressekonferansen ifølge NTB.

Politiet jobber nå med å kartlegge hva vitner har observert. Havarikommisjonen og teknisk personell fra Norsk Luftambulanse arbeider tirsdag ettermiddag på ulykkesstedet og vil gjøre det utover kvelden, skriver NTB.