Rekordmange romfolk utvist fra Frankrike

Rekordmange romfolk ble kastet ut av Frankrike i fjor. Tallet på utviste i 2013 kom opp i 19.380, mer enn dobbelt så mange som året før, heter det i en rapport fra franske forkjempere for menneskerettighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utvisningene var spesielt omfattende i områder som mangler boligtilbud til romfolkene og der den øvrige sosiale støtten er svak. Myndighetenes krav om individuell vurdering før utvisninger skjer, blir sjelden fulgt opp, het det i rapporten som ble lagt fram tirsdag.

Franske myndigheter er blitt kritisert for ikke å ta befolkningens motvilje mot romfolk på alvor. Innenriksminister Manuel Valls har sagt at få medlemmer av folkegruppen har noe egentlig ønske om å bo i Frankrike, og at de bør dra tilbake til landene de opprinnelig kom fra.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus