– Tre brannmenn holdt på å få helikopteret i hodet

– Tre brannmenn holdt på å få helikopteret i hodet
– Tre brannmenn holdt på å få helikopteret i hodet

Luftambulansen som tirsdag styrtet i Buskerud traff bakken kun få meter fra brannmannskaper som jobbet med en trafikkulykke på stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et ambulansehelikopter havarerte tirsdag formiddag da det var på vei til en trafikkulykke der en lastebil hadde veltet på E16 ved Sønsterudtunnelen i Hole i Buskerud.

Hør lydloggen fra kommunikasjonssentralen øverst i saken.

På stedet var allerede brannvesenet som jobbet med trafikkulykken.

Til Ringerikes Blad sier Terje Reginiussen, varabrannsjef i Ringerike, at brannmannskaper jobbet med lastebilvelten da helikopteret plutselig styrtet bare få meter fra dem.

(Klikk på grafikken for større versjon)(Klikk på grafikken for større versjon)

– Tre brannmenn holdt på å få helikopteret i hodet, sier Reginiussen.

Bakgrunn: Legehelikopter styrtet i Buskerud

Ligger i bratt skråning

Helikopteret et fullstendig ødelagt etter styrten. Ifølge NTB er helikopteret ikke spredd over et stort område, så det er ingenting som tyder på brann eller eksplosjon.

Det ser ut som haleroret kan ha truffet noe ettersom det er ødelagt. Helikopteret er helt knust og ligger rett nedenfor en bratt skråning.

Åstedsgranskere er nå på plass på ulykkesstedet.

Også Statens havarikommisjon for transport har sendt folk til Sollihøgda.

Les også: Alle våre ansatte er sterkt berørt

Sterkt berørt

Pilot Bjørn Nergård er en av de to som omkom da et ambulansehelikopter styrtet ved Sollihøgda tirsdag. Foto: Terje Heiestad (Norsk Luftambulanse)Pilot Bjørn Nergård er en av de to som omkom da et ambulansehelikopter styrtet ved Sollihøgda tirsdag. Foto: Terje Heiestad (Norsk Luftambulanse)

Norsk luftambulanse bekrefter at to av deres ansatte mistet livet i helikopterstyrten på Sollihøgda i Buskerud tirsdag formiddag.

– Alle våre ansatte er sterkt berørte av denne hendelsen. Vi ber om forståelse for at vi nå konsentrerer oss om de nærmeste pårørte og våre ansatte, skriver Norsk luftambulanse i en pressemelding.

Etter at ulykken ble kjent satt Norsk luftambulanse krisestab og iverksatt kriseplan.

Helikopteret var stasjonert på Ahus, mens de ansatte kom fra Oslo Universitetssykehus. Ahus er den travleste helikopterbasen, og har rundt 1.800 oppdrag i året. Det er stasjonert to helikoptre ved basen, og det var et av disse som havarerte på Sollihøgda.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus