– Alle våre ansatte er sterkt berørt

Norsk luftambulanse i sorg etter at et av deres helikopter styrtet i Buskerud tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk luftambulanse bekrefter at to av deres ansatte mistet livet i helikopterstyrten på Sollihøgda i Buskerud tirsdag formiddag.

– Alle våre ansatte er sterkt berørt av denne hendelsen. Vi ber om forståelse for at vi nå konsentrerer oss om de nærmeste pårørte og våre ansatte, skriver Norsk luftambulanse i en pressemelding.

Legehelikopteret var tirsdag formiddag på vei for å bistå ved en trafikkulykke på E6 ved Sønsterudtunnelen på Sollihøgda, da det havarerte.

Ifølge vitner på stedet skal skal helikopteret ha tatt med seg høyspentledninger i styrten og være fullstendig ødelagt.

Bakgrunn: Legehelikopter styrtet i Buskerud

Pressekonferanse

Etter at ulykken ble kjent satt Norsk luftambulanse krisestab og iverksatt kriseplan. Luftambulanse holder pressebrifing om helikopterulykken i sine lokaler i Drøbak klokka 13.30.

– Vi ber om forståelse for at vi ikke kan kommentere ytterligere før vi har oversikt over situasjonen, sier kommunikasjonsrådgiver i Norsk luftambulanse Randi Johannessen Buckley til ABC Nyheter.

Helikopteret var stasjonert på Ahus, mens de ansatte kom fra Oslo Universitetssykehus.

Fullstendig ødelagt

Det var ingen pasienter om bord i legehelikopteret da det styrtet. Ambulansehelikopteret er fullstendig ødelagt etter styrten.

Vegen var først sperret av, men politiet har nå startet manuell dirigering forbi ulykkesstedet.

Ulykkesårsaken er ikke kjent, men folk på stedet forteller at helikopteret på et tidspunkt skal ha truffet og kuttet en strømkabel. Det er ikke kjent om dette var en årsak til havariet.

Personvernpolicy