Her er Kim Jong Uns ferske propaganda-plakater

En hyllest til Nord-Koreas diktator. I bakgrunnen flagg med slagord som «En tankes enhet» og «Hengiven utførsel». Foto: KCNA

Det nord-koreanske regimet følger opp Dennis Rodmans bursdagssang med syv flunkende nye propagandaplakater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Propagandaavdelingen i Nord-Korea startet det nye året kreativt. Basketballstjernen Dennis Rodman spilte både vennskapskamp og sang bursdagssang til landets diktator.

Kanskje for å døye skuffelsen over at Rodman senere beklaget sangen, slo de denne uka til med ikke mindre enn syv nye plakater som hyller landets leder Kim Jong-un og hans framtidsplaner.

Det nordkoreanske arbeiderpartiets eget trykkeri har lagd en plakat som maner befolkningen i det utfattige landet til å «utføre de militante oppgavene som ble presentert i dette årets nyttårstale!».

Les også: Rodman beklager bursdagssang for Kim Jong-un

Denne plakaten skal ifølge det meget statskontrollerte nyhetsbyrået KCNA vise «en arbeider som maner til en storslagen framtid ved å øke de heroiske innsatsene, i full overbevisning om seier og entusiasme i dette håpefulle året».

«En tankes enhet»

I bakgrunnen på propagandaplakaten står folk og veiever røde flagg med blant annet påskriftene «En tankes enhet» og «Hengiven utførsel».

Og for å gjøre innholdet helt klart, så skal dette mynte på målene som ble presentert i «marskalk Kim jung Uns historiske nyttårstale».

I følge KCNA skal dette reflektere det koreanske folks ønske og vilje om en «dynamisk utvikling mens man holder innovasjonens fakkel høyt».

Plakaten skal også oppfordre partimedlemmene og andre arbeidere til en offensiv «i det avgjørende året som et år som grandios kamp, et vannskille i den ene tankes enhet rundt Kim Jong-un».

Les også: Kims onkel henrettet i Nord-Korea

Hyller sine forgjengere

Dagen etter fulgte en opp med ikke mindre enn seks nye plakater som skal fremme ønsket om gjenforening med Sør-Korea.

Disse skal - i følge KNCA - reflektere det koreanske folks ønske om å hylle de udødelige innsatsene fra forgjengerne Kim Il Sung (Jong-uns bestefar) og Kim Jong Il (hans far).

To av de seks plakatene skal også bidra til å frustere «USA-imperialistene og deres sør-koreanske nikkedukker», melder KCNA.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus