Alvdal-moren nekter straffskyld i ankesak

Moren som tidligere er dømt i Alvdal-saken, nekter straffskyld i ankesaken der hun er tiltalt for seksuelle overgrep og vold mot sin eldste datter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ankesaken, som startet i Eidsivating lagmannsrett på Eidsvoll tirsdag, står den 49 år gamle kvinnen tiltalt for seksuelle overgrep og vold mot sin nå 27 år gamle datter. Ifølge tiltalen skjedde overgrepene da familien bodde i Gjerdrum i Akershus fra 1990 til 1998, det vil si fra jenta var fem år gammel.

I april i fjor dømte Nedre Romerike tingrett moren til 14 års forvaring med en minstetid på sju år. Hun anket, og Gjerdrum-saken kommer derfor opp til ny behandling. Denne gang skal den avgjøres av en jury.

Forvaring

Tidligere er kvinnen dømt til 15 års fengsel for seksuelle overgrep mot sine to yngste barn og to nabobarn i Alvdal-saken. Forvaringsdommen i Nedre Romerike tingrett var en fellesstraff med Alvdal-dommen.

Da moren ble dømt i fjor, var hun den første kvinnen i Norge som ble dømt til forvaring i en sedelighetssak. Aktor i ankesaken, statsadvokat Inga Bejer Engh, sier at hun kommer til å opprettholde påstanden om forvaring. Lengden på forvaringen kvinnen ble dømt til i tingretten, var i tråd med aktors påstand.

Engh tar over som aktor etter Svein Holden, som har skiftet side og begynt i et privat advokatfirma. Både Holden og Engh ble landskjente da de var aktorer i 22. juli-saken.

Skiftet forsvarer

Også den ene forsvareren er ny i ankesaken. Mens kvinnen, både under Alvdal-saken og i den første runden i Gjerdrum-saken, ble forsvart av Steffen Brandstad, har nå advokat Dag Svensson ved Advokathuset i Lillestrøm tatt over forsvaret.

Den 27 år gamle kvinnens tidligere stefar (50) er også tiltalt i saken. Han ble i Nedre Romerike tingrett dømt til fengsel i seks år for grov vold og seksuelle overgrep mot stedatteren. Også han mener seg uskyldig dømt og anket dommen. Dermed må også 50-åringen møtte i retten igjen tirsdag. Som i tingretten blir 50-åringen forsvart av advokat Harald Stabell.

Eidsivating lagmannsrett har satt av elleve dager til ankesaken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus