Lokale bedrifter i Bangkok er klare for å evakuere

Demonstrasjonene mot statsministeren tiltar i Bangkok og resten av Thailand. Lokale bedrifter er sterkt preget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store mengder demonstranter som krever statsministerens avgang preger nå livet i Thailands hovedstad. Mange sentrale gatekryss er blokkert, og tirsdag morgen troppet demonstranter opp utenfor handelsdepartementet, finansdepartementet og tolldepartementet.

Blokadene i byens gater tvinger mange departementer til å jobbe i alternative lokaler, og lokale bedrifter merker også tumultene godt på kroppen.

Les også: Demonstrantene vil lamme regjeringen

Har evakueringsplaner klare

Neung Rakkenes er kontorsjef for 37 ansatte ved ABC Startsidens webutviklingsteam i Bangkok. Siden mandag har ansatte som ikke kommer seg på jobb, fått jobbe hjemmefra.

– Det er en stor utfordring å bruke kollektiv transport nå, i Bangkok som fra før var en travel by, forteller Rakkenes til ABC Nyheter tirsdag formiddag norsk tid.

Av 37 ansatte jobbet 14 hjemmefra på tirsdag, og bedriften vurderer før hver arbeidsdag hvorvidt kontoret skal holde åpent. Kommer det til sammenstøt i nærheten, har de evakueringsplaner klare.

Rakkenes forteller at rundt 5000 demonstranter har holdt til i nærheten av lokalene i sentrum av Bangkok tirsdag. Dette er færre enn i går, men folkemengden forventes å vokse når arbeidsdagen er over.

Uendret reiseråd for nordmenn

Utenriksdepartementet oppdaterte sist sitt offisielle reiseråd for Thailand i februar 2013, da med tanke på uroligheter i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla.

Tirsdag opplyser de til ABC Nyheter at det foreløpig ikke er aktuelt å endre reiserådet.

– Vi oppfordrer folk til å holde seg unna områder med demonstrasjoner, og følge med på oppdateringene fra ambassaden og lokale medier, sier pressevakt Astrid Sehl ved UD.

Demonstrantene lovet tirsdag formiddag å holde seg unna viktige transportknutepunkter i byen.

Følg med på ambassadens oppdateringer om situasjonen her

Vil tvinge statsministeren til å gå av

Demonstrantene, ledet av opposisjonspolitiker Suthep Thaugsuban, krever at statsminister Yingluck Shinawatra trekker seg fra sin stilling.

Shinawatra er yngre søster av Thaksin Shinawatra, som var statsminister fra 2001 til han ble avsatt i et kupp i 2006.

Demonstrasjonene har spredt seg til store deler av landet, der demonstrasjoner til støtte for den sittende statsministeren også har blitt mobilisert den siste tiden.

Personvernpolicy