Arsenal tilbake på toppen

Arsenal tilbake på toppen
Arsenal tilbake på toppen

Arsenal levde farlig mot slutten, men slo Aston Villa 2-1 på bortegress og gjenvant tabelltoppen i Premier League mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To mål i løpet ett minutt i første omgang avgjorde kampen. Publikum hadde knapt satt seg etter Jack Wilsheres scoring før playmakeren serverte Olivier Giroud, som elegant økte til 2-0 i det 35. minuttet.

– Det var stort med tre poeng, særlig ettersom vi slapp oss litt ned i annen omgang. Vi har gjort det noen ganger, latt motstanderen true oss, men vi taklet det bra, sa Wilshere.

– Tidligere har vi følt nerver i slike situasjoner, men ikke denne sesongen. Vi visste vi kunne klatre tilbake til topps. Nå tar vi hver kamp som den kommer, la midtbanemannen til.

Benteke nesten-helt

Manchester City hadde lånt tetplassen etter sin 2-0-seier over Newcastle søndag. Arsenal hadde tilsynelatende god kontroll mot Aston Villa, men kvarteret før slutt ble det ny spenning i kampen.

Christian Benteke endte sin lange måltørke da han stupheadet Matthew Lowtons innlegg i mål.

Like før kampuret rundet 90 minutter fikk Benteke en gigantsjanse til å skaffe Villa et poeng. Belgieren hadde god tid, men fikk ikke tilstrekkelig kraft i headingen til å overliste Wojciech Szczesny.

Måtte kjempe

Dermed endte kampen 2-1 i favør ligalederen, som har vunnet fire strake kamper. Villa har på sin side kun én trepoenger på de siste sju kampene.

– Det var en viktig seier. Første omgang handlet om å spille, mens annen omgang handlet mer om å kjempe. De gjorde kampen veldig fysisk og spilte ballen mye opp i luften, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

Han var naturlig nok mer fornøyd med utfallet enn Villa-sjef Paul Lambert.

– Annen omgang var strålende. Vi så ut som en virkelig trussel. Scoringen løftet oss, og alle kunne se at vi ga tittelutfordreren kamp. Det er ikke lett å spille mot Arsenal, sa han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus