Øyelege anklages for å ha gitt pasient dobbelsyn

Øyelege anklages for å ha gitt pasient dobbelsyn
Øyelege anklages for å ha gitt pasient dobbelsyn

Lege risikerer å miste autoriasjonen etter at to pasienter hevder han skadet synet deres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens helsetilsyn vurderer en tilsynssak mot den privatpraktiserende øyelegen, som har tilhold i Nord-Norge.

Mannen behandler pasienter som en del av det offentlige helsevesenet, gjennom en kontrakt med Helse Nord, skriver Nordlys.

«Syn som en ørn»

To pasienter av øyelegen har klaget ham inn til fylkeslegen etter at de hevder å ha fått dårligere syn etter å ha oppsøkt legen.

En pasient skal ha fått svekket syn etter en laserbehandling ved øyeklinikken. I klagen t il fylkeslegen som Nordlys har fått tilgang til, skriver Norsk Pasientforening at «doktoren under laserbehandlingen brant bort hår i øyebryn, øyevipper og også hår på hodet. Pasienten har fått svært redusert livskvalitet etter behandlingen hos legen».

En annen pasient skal ha blitt operert for grå stær. Ifølge klagen skal legen ha fortalt at pasienten kom til å få «syn som en ørn» etter operasjonen, men ente med å få et sterkt redusert syn på det ene øyet.

Henviser fortsatt pasienter

Til Nordlys sier Linn Hege Larsen, rådgiver i eieravdelingen hos Helse Nord, at de fortsatt hendviser pasienter til øyelegen.

– Helse Nord RHF er kjent med at det er oversendt sak til Helsetilsynet, men kjenner ikke detaljene i saken. Dersom det blir gitt formelle reaksjoner, så får Helse Nord RHF beskjed om dette. Hvordan vi vil forholde oss til dette vil avhenge av en eventuell reaksjon fra Statens Helsetilsyn, sier Larsen.

Personvernpolicy