Forsvarer: – Sjåføren husker lite av hva som skjedde

Folk la i helgen ned blomster og lys ved stedet på riksvei 229 ved Bjørkelangen der to jenter ble påkjørt og mistet livet da de kjørte med hest og sulky. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)
Folk la i helgen ned blomster og lys ved stedet på riksvei 229 ved Bjørkelangen der to jenter ble påkjørt og mistet livet da de kjørte med hest og sulky. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)

Mandag tentes lys på skolene til de to jentene som mistet livet da en hest med vogn ble påkjørt ved Bjørkelangen i Akershus lørdag. Samtidig sier sjåføren at han ikke husker hva som skjedde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Klikk på grafikken for større versjon)(Klikk på grafikken for større versjon)

Foreldre, lærere og elever deltok i minnestundene som de to skolene jentene var elever ved, arrangerte mandag morgen. 11-åringen gikk i 6. klasse på Framtun skole i Nes kommune, mens 13-åringen gikk på Bjørkelangen skole i Aurskog-Høland.

En rekke av foreldrene hadde møtt opp til minnestundene mandag morgen.

Stiller opp

– Det er ikke noe lettere for oss voksne enn for barna å holde tilbake, sier rektor Anne Sverdrup på Framtun skole til NTB. Hun bor selv rett ved ulykkesstedet, rundt fire kilometer sør for Bjørkelangen.

– Det er veldig godt at de voksne stiller opp for barna, understreker hun.

Under minnestunden beskrev rektoren jenta som sosial, livsglad og omsorgsfull, og ei som kjente så å si alle ved skolen.

Bakgrunn: To jenter omkom på hestetur

Navn frigitt

Navnene på det to jentene ble frigitt av foreldrene mandag ettermiddag.

Det var 11 år gamle Tiril Alette Huser Bølge fra Nes og 13 år gamle Sara Christiane Holmedahl Sandsmark fra Aurskog-Høland som omkom i ulykken.

11 år gamle Tiril hadde hest som sin store hobby, mens 13 år gamle Sara også var aktiv i sangmiljøet.

Husker lite

Mannen som kjørte på hestevognen til de to jentene, er ikke i stand til å gi noen forklaring på hva som skjedde. Mannen er selv hjemmehørende i Bjørkelangen og kjente til de to jentene som døde, men ikke nært, ifølge forsvareren, advokat Gunhild Lærum.

– Han har det helt forferdelig. Det er helt unntakstilstand både for ham selv og for familien hans, sier advokaten til NTB.

– Han husker lite av hva som skjedde og har bare kommet med noen opplysninger til politiet på stedet, men da var han i sjokk. Han er ikke i stand til å gi noen formell forklaring om hendelsesforløpet i den tilstanden han er i nå, sier Lærum.

Les også: Navn på 13-åring frigitt

Håper på avhør fredag

Dette bekreftes av lensmann Svein Engen i Aurskog-Høland.

– Han er absolutt ikke i form til å avhøres om dette nå. Vi står i nær kontakt med hans forsvarer og håper at han kan avhøres i løpet av uken, kanskje på fredag, sier Engen til NTB.

Etterforskningen så langt er konsentrert om vitneavhør og tekniske undersøkelser av bilen.

– Vi har avhørt seks vitner og sendt bilen til undersøkelse hos biltilsynet på Jessheim. Vi samler nå sammen alle opplysninger som ble tatt på ulykkesstedet, sier Engen.

Det vil ta en tid før blodprøvene som ble tatt av sjåføren etter ulykken, er klare, men politiet har ingen mistanke om at det har vært promille involvert i forbindelse med ulykken.

– Tragisk

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) mener rideulykken på Bjørkelangen er en tragisk påminnelse om hvor viktig det er å være oppmerksom i trafikken.

Han understreker samtidig at årsaken til ulykken ikke er klar ennå, men at nettopp mangelen på åpenbar ulykkesårsak er et poeng.

– Dette er en tragisk påminnelse om hvor viktig det er å følge med på veien uansett hvor man er, særlig å holde farten lav og være oppmerksom hele tiden, sier han til NTB.

Han forteller at lokale aviser har bedt ham komme til ulykkesstrekningen og ta den i nærmere øyesyn:

Påkjørt bakfra

Ulykken skjedde på fylkesvei 229, rundt fire kilometer sør for Bjørkelangen i 14.30-tiden lørdag.

Den 11-årige jenta og en 13-årig venninne ble fløyet til Ullevål sykehus, bevisstløse og med alvorlige hodeskader. Natt til søndag ble det klart at livet til elleveåringen fra Nes ikke sto til å redde. Søndag formiddag døde også 13-åringen.

Påkjørselen skjedde bakfra, men utover dette vet ikke politiet hva som har skjedd.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus