Hjørring: Politiet fant ladd pistol ved siden av skutt mann

Artikkelen fortsetter under annonsen

En politimann fra den danske spesialstyrken som var med i politiaksjonen mot norske narkotikasmuglere i Aalbæk for ett år siden, forklarte seg for lukket rett i Hjørring mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verken de tiltalte nordmennene eller pressen fikk se tjenestemannen under forklaringen. Pressen var i et annet rom, men fikk lytte til rettssaken, melder NRK. Dette ble gjort for å beskytte politimannens identitet.

Tjenestemannen forklarte at han og flere andre politimenn hadde overvåket havna i Aalbæk og hadde ventet i flere timer på tre smuglerne før de kunne iverksette aksjonen. Det var tips fra norsk politi som førte til at dansk politi var kjent med smuglingen.

Les også: Norsk smuglerdrama opp i retten i Danmark

Da politiet ga seg til kjenne, gikk det galt. Flere politimenn kjørte mot smuglerbåten og forsøkte å sperre den inne i havnen, noe som førte til skuddveksling.

En nordmann ble drept og en 28-åring fra Vestfold ble såret i bryst og skulder i skuddvekslingen. En politimann ble også såret.

Tjenestemannen forklarte i retten i Hjørring at politiet fant en pistol ved siden av den døde mannen. Han var den eneste av smuglerne som hadde pistol og var den som først avfyrte skudd i skuddvekslingen.

Dom i saken er ventet midt i februar.