Hjørring: Politiet fant ladd pistol ved siden av skutt mann

En politimann fra den danske spesialstyrken som var med i politiaksjonen mot norske narkotikasmuglere i Aalbæk for ett år siden, forklarte seg for lukket rett i Hjørring mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verken de tiltalte nordmennene eller pressen fikk se tjenestemannen under forklaringen. Pressen var i et annet rom, men fikk lytte til rettssaken, melder NRK. Dette ble gjort for å beskytte politimannens identitet.

Tjenestemannen forklarte at han og flere andre politimenn hadde overvåket havna i Aalbæk og hadde ventet i flere timer på tre smuglerne før de kunne iverksette aksjonen. Det var tips fra norsk politi som førte til at dansk politi var kjent med smuglingen.

Les også: Norsk smuglerdrama opp i retten i Danmark

Da politiet ga seg til kjenne, gikk det galt. Flere politimenn kjørte mot smuglerbåten og forsøkte å sperre den inne i havnen, noe som førte til skuddveksling.

En nordmann ble drept og en 28-åring fra Vestfold ble såret i bryst og skulder i skuddvekslingen. En politimann ble også såret.

Tjenestemannen forklarte i retten i Hjørring at politiet fant en pistol ved siden av den døde mannen. Han var den eneste av smuglerne som hadde pistol og var den som først avfyrte skudd i skuddvekslingen.

Dom i saken er ventet midt i februar.

Personvernpolicy