Bilfører ennå ikke avhørt etter Bjørkelangen-ulykke

TRAGEDIE: Blomster og lys ved stedet på riksvei 229 der to jenter på tur med hest og sulky ble påkjørt av en bil, slik at de senere døde på Ullevål sykehus.
(Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix)
TRAGEDIE: Blomster og lys ved stedet på riksvei 229 der to jenter på tur med hest og sulky ble påkjørt av en bil, slik at de senere døde på Ullevål sykehus. (Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix)

Mannen som kjørte på to jenter i sulky i Aurskog-Høland lørdag, er ennå ikke i stand til å avhøres. Politiet fortsetter å avhøre vitner til ulykken som endte med at de to jentene omkom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi vil gjennomføre to avhør i dag. Sjåføren avhøres ikke. Han er ikke i form til det, sier lensmann Svein Engen i Aurskog-Høland til Romerikes Blad.

Lensmannen håper at avhør kan foretas i løpet av uken. Mannen i 40-årene har fått oppnevnt advokat Gunhild Lærum som forsvarer. Han har avgitt blodprøve og er rutinemessig fratatt førerkortet. Politiet skal ikke ha mistanke om promillekjøring eller kjøring i påvirket tilstand.

De avhørene som er foretatt fram til nå, er av andre trafikanter og vitner. To nye avhør skal gjennomføres mandag.

– Det er ingen som har sett selve ulykken, men de har vært i nærheten, sier Engen, som ikke kan si hva som er kommet fram i avhørene.

– Vi driver og samler trådene som vi har fått inn i helga. Vi har bilen underveis til undersøkelse hos biltilsynet på Jessheim, sier lensmann Engen.

Ulykken skjedde på fylkesvei 229, rundt fire kilometer sør for Bjørkelangen i 14.30-tiden lørdag. Påkjørselen skjedde bakfra.

Mandag morgen var det minnestunder på skolene til de to omkomne jentene. 11-åringen gikk på skole i Nes, mens 13-åringen gikk på skole i Bjørkelangen.

Personvernpolicy