Hesteulykken: Lysene tent for Tiril (11)

Mandag morges tentes lys for Tiril Alette Huser Bølge ved Framtun skole. 11-åringen var en av de to som mistet livet da en hest med sulky ble påkjørt ved Bjørkelangen i Akershus lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

11-åringen gikk i 6. klasse på den lille skolen, som kun har 135 elever.

Da meldingen om det tragiske utfallet av ulykken kom søndag, ringte skolens personell rundt til alle foreldrene som har barn ved skolen, forteller rektor Anne Sverdrup til NTB.

En rekke av foreldrene hadde møtt opp til minnestunden mandag morgen.

– Det er ikke noe lettere for oss voksne enn for barna å holde tilbake, forteller rektoren, som selv bor rett ved ulykkesstedet, rundt fire kilometer sør for Bjørkelangen.

– Det er veldig godt at de voksne stiller opp for barna, understreker hun.

Lys og bilder

I samråd med foreldrene har skolen gått ut med navnet på den omkomne jenta. Både i gymsalen og i biblioteket er det satt fram bilder av 11-åringen, og det er tent lys. I tillegg er det lagt fram en kondolanseprotokoll i biblioteket med teksten «Dypt elsket, dypt savnet».

– Vi må bare ta tiden til hjelp, sier rektor Anne Sverdrup.

Se video fra minnesmarkering på ulykkesstedet (Artikkelen fortsetter under videoen):

Påkjørt bakfra

Ulykken skjedde på fylkesvei 229, rundt fire kilometer sør for Bjørkelangen i 14.30-tiden lørdag. Den 11-årige jenta og en 13-årig venninne ble fløyet til Ullevål sykehus, bevisstløse og med alvorlige hodeskader. Natt til søndag ble det klart at livet til elleveåringen fra Nes ikke sto til å redde. Søndag formiddag døde også 13-åringen.

Påkjørselen skjedde bakfra, men utover dette vet ikke politiet hva som har skjedd.

– Det eneste vi vet, er at det av en eller annen grunn har skjedd en kollisjon mellom bilen og sulkyen, som begge kjørte i samme retning – nordover. Så vidt vi vet var det ikke spesielt glatt på stedet. Det er heller ikke en spesielt trafikkert vei vi snakker om, i alle fall ikke i helgen. Føreren kom fra en 80-sone, og 60-sonen begynner omtrent der ulykken skjedde, uttalte lensmann Svein Engen i Aurskog-Høland til NTB søndag.

Les også: Bilfører fortsatt ikke avhørt etter Bjørkelangen-ulykke

Fører sterkt preget

Føreren av bilen var en mann i 40-årene fra Aurskog-Høland. Han kom ikke til skade i ulykken, men er sterkt preget av det som skjedde. Bilføreren er ifølge politiet foreløpig kun avhørt på ulykkesstedet, og skal inn til nytt avhør så fort formen hans tillater det.

Bilføreren har avgitt blodprøve og er rutinemessig fratatt førerkortet. Politiet skal ikke ha mistanke om promillekjøring eller kjøring i påvirket tilstand. Mandag fortsatte også etterforskningen på ulykkesstedet. Det skal ikke ha vært vitner til selve ulykken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus