Tiltalt i Grua-saken erkjenner straffskyld for drap

Den 29 år gamle afghaneren som er tiltalt for å ha tatt livet av sin 11 år yngre kone på Grua i juni i fjor, erkjente straffskyld da rettssaken mot ham startet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen erkjente i retten straffskyld i henhold til tiltalen, om å ha forvoldt sin kones død ved knivstikking, melder NRK.

Les også: Afghaner tiltalt for drap på 17-årig kone på Grua

Ifølge tiltalen skal 29-åringen ha stukket sin da 17 år gamle kone tre ganger i magen med kniv. Tiltalen lyder på forsettlig drap. Påtalemyndigheten står uten vitner i rettssaken.

29-åringen nektet lenge for å ha drept sin tidligere kone før han stakk av med parets datter, men under et politiavhør fredag innrømmet mannen å ha drept Fahezeh Ahmadi med kniv.

Tenåringsmoren hadde nettopp flyttet inn i søsterens leilighet på Gran da hun ble drept. Hun og datteren hadde fram til da bodd på et asylmottak i Lyngdal i Vest-Agder. Etter drapet flyktet 29-åringen med datteren. Han ble pågrepet etter fire dager på en kafé i Roma.

Det er satt av to uker til rettssaken i Gjøvik tingrett.

Mandag var det et større presseoppbud i retten. Tiltalte har med seg to tolker, ettersom han selv ikke snakker norsk, melder Oppland Arbeiderblad.

Les også: Barnefar siktet etter drap på Grua

Drapssiktet afghaner pågrepet i Roma

Personvernpolicy